avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum sunt considerate studiile efectuate prin regimul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum sunt considerate studiile efectuate prin regimul Bolognia S sau SSD?

am terminat studiile universitare la facultatea Spiru - Haret din Bucuresti de 3 ani - ID si datorita modificarii Legii Invatamantului prin care se specifica modificarea studiilor de la 4 ani la 3 ani nu stiu cum sunt considerate - studii de scurta durata sau de lunga durata? Pentru ca trebuie sa fac incadrarea si nu se stie cum . CINE S-A MAI CONFRUNTAT CU ASA CEVA?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:04, 6 Septembrie 2008
La Ministerul Educatiei nu stiu nici ei,au foarte multe cereri primite si nu pot raspunde la ele.
Daca ei nu stiu care se ocupa de invatamant , atunci cine ?
Vezi HG nr. 890/2008 - denumirile calificarilor si titlurile conferite absolventilor invatamantului universitar de licenta inmatriculati in anul I de studii in anii universitari 2005-2006, 2006-2007, 2007-2008
www.avocatnet.ro/content/art...
Se intocmeste o adresa in scris care sa contina toate detaliile cu privire la cazul tau, se pune in plic si se trimite ca recomandata cu confirmare de primire prin posta pe adresa ministerului .
In mod sigur iti vor raspunde .
Cunosc persoane care au trimis plangeri sau solicitari de lamuriri suplimentare pe adresa ministerului si toti au primit raspuns .
SSD nu mai exista demult. Erau pe vremuri subinginerii, iar mai nou vor fi cu SSD asistentele medicale cu facultate. Deci sistemul Bologna e pe studii sup.
cinela a scris:

am terminat studiile universitare la facultatea Spiru - Haret din Bucuresti de 3 ani - ID si datorita modificarii Legii Invatamantului prin care se specifica modificarea studiilor de la 4 ani la 3 ani nu stiu cum sunt considerate - studii de scurta durata sau de lunga durata? Pentru ca trebuie sa fac incadrarea si nu se stie cum . CINE S-A MAI CONFRUNTAT CU ASA CEVA?


Începând cu anul universitar 2005-2006, admiterea se organizează pe domenii de studiu de licenţă, care pot cuprinde una, două sau mai multe specializări. Domeniile de licenţă conferă absolventului cu diplomă de licenţă cunoştinţe şi competenţe suficient de largi, astfel încât să beneficieze de multiple oportunităţi pe piaţa muncii.
Absolvenţii cu diplomă ai studiilor universitare de licenţă (de regulă, 180-240 de credite de studiu acumulate) îşi pot exercita profesia, conform competenţelor şi drepturilor corespunzătoare diplomei dobândite, sau pot continua studiile universitare prin masterat.
Începând cu anul universitar 2005-2006, structura învăţământului academic, cuprinde trei cicluri de studii, după cum urmează:
1. Ciclul de studii universitare de licenţă, cu durată de 3 ani (toate facultăţile). Excepţii, 4 ani, pentru: Facultatea de Drept, Facultatea de Geografie şi Geologie - Inginerie geologică, Facultatea de Fizică - Inginerie tehnologică etc.
2. Ciclul de studii tip master, cu durată de 2 ani;
3. Ciclul doctoral, cu durată de 3 ani.
Ca absolvent al primului ciclu de studii vei fi licenţiat într-un domeniu şi nu într-o specializare anume, chiar dacă titulatura domeniului este identică cu cea a specializării din care ai acumulat creditele. În condiţiile individualizării traseului academic, trebuie reţinut că studenţii unui aceluiaşi domeniu vor primi aceeasşi diplomă de licenţă, dar suplimentul lor la diplomă va fi particularizat în funcţie de traseul academic pe care l-au parcurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studii superioare de scurta durata flori9 flori9 Ce inseamna studii superioare de scurta durata? Care este diferenta dintre acestea si cele de lunga durata? Care sunt criteriile dupa care putem incadra un ... (vezi toată discuția)
Ce fel de studii sunt? tudor1973 tudor1973 Am absolvit Facultatea de Stiinte Economice si Administratie Publica ,,Stefan cel Mare,, Suceava specializarea contabilitate si informatica de gestiune in anul ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta dintre studii superioare si ssd cocuta1973 cocuta1973 Buna ziua, As dori si eu parerea dumneavoastra cu privire la diferenta dintre studiile superioare si SSD (studii scurta durata). Se face cumva vreo referire ... (vezi toată discuția)