Am mare nevoie de un sfat.Angajatorul ma hartuieste pe telefon. Suna, ma ameninta samd. Incepand cu luna Iunie a,.c. Vreau sa-l dau in judecata si as vrea sa utilizez ca si probe discutiile audio de pe telefon.
Intrebari?
Cum as putea face de la o societate de telefonie mobila rost de discutiile mele telefonice?
Cui a trebui sa ma adresez mai intai? Avocat, judecator?
Am sanse reale in Romania sa fac rost de ele?
Multumesc!
din pacate nu va sfatuiesc sa va alegi un avocat care nu va semneaza un contract si nu va da chitanta....aveti vreo 2-3 piste pe care trebuie sa alergati in paralel (penal-civil), succes la probe valide si la avocati....numai alegerea avocatului se poate dovedi cel mai imporant factor in castigarea procesului, mergeti la mai multi sa va lamuri ce vreti si ce asteptari aveti dvs de la dvs, se pare ca tehnic producerea probelor o sa va dea si batai de cap despre informatica....si calculator... nu doar despre procurori
(singura cale sigura este inregistrarea autorizata de procuror).. restul e "sistemul" care nu are o semnatura, partea mai "complicata" si care nu poate fi dovedita, e impersonala
Daca doar va insulta nu puteti face nimic in penal deoarece pt o plangere este nevoie sa va ameninte intr-un mod serios sau sa va santajeze.
Pt insulta si calomnie, cum s-a spus mai sus, mergeti pe latura civila.
Pt amenintare sau santaj (daca este cazul) faceti plangere prealabila/penala, inregistrati-va propriile convorbiri si daca este posibil chiar sa aveti martori care sa fie atenti la convorbire, cand vorbiti cu pers. respectiva la telefon.
cu autorizatia de la procuror o sa vi se inregistreze convorbirile, dar numai cele viitoare... altfel nu au valoare acuzatiile, nu se poate dovedi cine era la telefon, personal nu stiu cum e cu expertiza sonometrica pentru amprenta vocala....DAR cu siguranta o sa va conste in plus si timp si bani
martorii conversatiei telefonice.. iarasi nu costa..
sa stati sa scoteti lista de telefoane de la companie si apoi sa duceti inregistrarea, plus martor
cred ca e mai scump ca timp si mai dificil decat sa inregistreze altul cu autorizatie(procurorul) , dar faceti-le pe amandoua.
din pacate telefonul e folosit pe post de "ascunzatoare sigura"
Injurii prin telefon
justinn
Buna seara, revin cu o noua problema daca o pot spune asa.
In urma cu vreo doua luni, cred, am inceput sa primesc telefoane in care mi se aduceau injurii. ... (vezi toată discuția)