avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1609 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contabilitate firma de publicitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contabilitate firma de publicitate

Am o firma de publicitate.Printre serviciile pe care le prestez sint si unele care se rezuma doar la a procura anumite materiale (ex.carti de vizita ) ,a le tipari (la tipografie) ,sa adaug un comision si apoi sa le vind.

In aceasta situatie :
la cumparare

401=100 ron +tva carti de vizita
401= 50 ron +tva tiparirea carti de vizita

la vinzare

411= 155 ron +tva 150 (furnizori) +5 (comision)

Cum inregistrez in contabilitate?

411=%
401 150
704 5
4427
sau

411=%
704 155
4427
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 17:22, 31 August 2008
cred ca trebuie sa intrebi un contabil
411=%
704 155
4427

Mai poti factura comisionul in 704 separat si cartile de vizita in cont 707 ca o marfa la care poti adauga un adaos comercial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistarari contabile in domeniul de prestari servicii in constructii aniko85 aniko85 o firma se ocupa cu pompare de beton. cumpara betonul, face pompare si factureaza impreuna servici +beton(nu lucreaza cu adaos). ce cont folosesc pt ... (vezi toată discuția)
Nota contabila pt. fiecare factura de la furnizor sau pe total? vioviod vioviod Intr-o luna am mai multe facturi de la furnizor (acelasi furnizor). Am cumparat marfa in vederea revanzarii. Am factura si citanta. Intrebare: Trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Monografie agentie de turism raluka_ioa raluka_ioa buna ziua as dori sa ma ajutati cu o monografie contabila la o agentie de turism revanzatoare am un client care a platit un pachet turistic in numerar ... (vezi toată discuția)