Buna Ziua. Seara trecuta am fost prins de jandarmerie cu o tigara rulata manual in care am recunoscut ca e canabis. Am fost dus la sectie pentru declaratie, declaratie in care am specificat ca sunt consumator de 5 ani si ca respectiva tigara am cumparat-o de la un necunoscut in schimbul sumei de 30LEI. Din cate am inteles voi scapa cu o amenda penala. Ce ma nelinisteste sunt cele declarate, respectiv ca sunt consumator de multi ani si faptul ca am cumparat-o in schimbul sumei de bani. Ce ma puteti sfatui sa fac? Ar trebui sa schimb declaratia? Multumesc! Precizez ca am specificat ca e pt consum propriu
Se poate sa primiti o amenda administrativa.
Nu cred ca puteati da alta declaratie care sa fi fost in avantajul dvs...
Sfatul meu este sa stati cuminte si sa asteptati.
Daca ii sacaiti va pot trimite in judecata.
Dupa parerea mea aveti sanse sa scapati doar cu o amenda administrativa.
Nu cred ca are sens in clipa de fata sa apelati la avocat.
Daca va mai cheama ar fi insa bine sa aveti si un avocat care sa va insoteasca.
E posibil sa nu va mai cheme.
Daca va cheama ar putea exista ceva probleme.
Depinde si de procuror.Fiind si ei oameni apreciaza fiecare in felul lui.
Insa, daca ati veti raspunde la chemare cu avocat isi pot revizui modul de gandire in raport de apararile si argumentele avocatului dvs.
Am avut cazuri in instanta cu oameni trimisi in judecata pe o situatie ca si dvs. insa se aflau in stare de recidiva.
In trecut, cei ca dvs. erau sigur trimisi in judecata si adesea condamnati la o pedeapsa cu suspendare.Am reusit sa conving instanta ca o amenda administrativa este suficienta desi era caz cu recidiva...
Am prins insa o zi foarte buna...sub aspectul pledoariei...
Astazi, practica s-a mai schimbat...si fiind la prima abatere puteti primi o amenda administrativa direct de la procuror.
Nu amenda penala, asa cum ati inteles in mod gresit de la politie.
Va multumesc sincer pentru raspunsuri, m-ati mai linistit stiind ca sunteti o persoana avizata. Doamnele de sus m-au cam speriat cu condamnarea....Va multumesc inca o data!
Doamnele de mai sus v-au speriat pt ca pedeapsa prevazuta pt consumul de droguri poate fi inchisoarea. Totusi acest lucru nu inseamna ca veti ajunge la inchisoare pt o tigara, fiind o cantitate infima, numai pt consum propriu si neavand antecedente aveti toate sansele la o amenda administrativa cum a precizat domnul @avocat_lascoschi.
Va puteti angaja avocat oricand doriti, dar puteti sa mai asteptati sa vedeti cum evolueaza lucrurile si poate nu veti avea nevoie de avocat.
Aveti grija ce declarati de acum, fiti sincer, dar nu dati detalii ce nu vi se cer.
Posesie marijuana
Hp5s
Salut.Ma tot framanta anumite aspecte si de aceea va cer parerile.Sper sa ma ajutati.Am fost prins recent cu 3 pliculete de marijuana( 1,5 grame marijuana) de ... (vezi toată discuția)