avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plecare minor din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plecare minor din tara

buna seara...am 2 copii cu care doresc sa parasesc tara,dar fostul meu sot nu mi da procura.exista cumva posibilitatea de a l da in judecata si sa l oblig sa mi dea voie?mentionez ca de 4 ani nu a platit pensie alimentara la cel mare,iar la cel mic de 3 ani.multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 15:43, 24 Septembrie 2011
Certificatul de nastere nu este act de identitate!
Chiar daca v au fost dati copii spre crestere si educare, tatal nu este decazut din drepturile parintesti si trebuie sa dea o declaratie ca este de scord cu eliberarea pasaporatelor pe numele copiilor. Fara pasapoarte nu puteti calatorii cu ei in strainatate.
In schimb nu aveti nevoie de declaratie acord din partea tatalui pentru a parasi tara cu opii.
alina27 a scris:

multumesc frumos pt raspuns.am toate hotararile si de divort si pt copii,dar nu au vrut sa le faca pasaport fara acceptul notarial al fostului sot.


Cine anume nu a vrut? Ati fost la serviciul pasapoarte cu decizia de incredintare a minorilor definitiva si irevocabila si ati fost refuzata?

***


Un raspuns general: Parintele caruia i-a fost incredintat minorul prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila poate sa ii faca copilului pasaport individual fara acordul celuilalt parinte. Incetati sa mai sustineti contrariul fara sa va fi confruntat direct sau indirect cu situatii de genul acesta. Cautati si in arhiva site-ului discutii similare. Site-ul celor de la Directia generala de pasapoarte nu e online acum dar merita studiat ca sursa a unei informatii viabile: www.pasapoarte.mai.gov.ro/
Dupa ce se obtine pasaport pentru minor, mamei i se permite iesirea din Romania fara acordul tatalui tot in baza deciziei de increditare a minorului. Detalii www.PolitiadeFrontiera.ro



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa scot copilul din tara fara acordul tatalui? roberta-daria roberta-daria in cazul in care copilul imi este incredintat mie prin hotarare judecatoreasca si in sentinta de divort,tatal copilului nu are nici drept de vizita,va rog ... (vezi toată discuția)
Acte necesare stroe ana maria stroe ana maria buna ziua as avea o problema ,eu locuiesc in strainatate si as dori sa imi iau si copilul aici care are 8 ani ce acte imi trebuie sa trec granita cu ea.va ... (vezi toată discuția)
Parasirea tarii cu minorul - fara acordul tatalui deaconescu mircea deaconescu mircea in primul rand va salut pe toti care imi cititi mesajul..problema mea este urmatoarea: fosta mea prietena cu care am un copil ,un baietel (spun prietena ptr ca ... (vezi toată discuția)