avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Asociere in participatiune !!!
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Asociere in participatiune !!!

Buna ziua tuturor !
Am un Vanzator din fosta URSS ,si doresc sa il pun la dispozitia unui Cumparator din Romania ,si in urma intermedierii de cumparare , urmeaza sa primesc un comision ! Intrebarea este : Pot face un Contract de asociere in participatiune cu acest Cumparator(este SC),si evident ,in cazul concluderii afacerii sa primesc cota parte mentionata si stabilita de comun acord in contractul de asociere ? (eu fiind PF)
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 05:37, 22 Noiembrie 2011
operatiunea descrisa de tine este un contract de comision sau agent comercial, in nici un caz asociere in participatie.
Nu va recomand in acest caz contractul de asociare in participatiune, din punct de vedere practic si fiscal, intradevar cel mai bine ar fi contractul de agent, asta raportat la ceea ce cuprinde intrebarea
Da,multumesc frumos ,referitor la Contractul de Agent ,este vorba de Contract Prestari Servicii ?
Va multumesc anticipat !
Buna dimineata!

Contractul de agent se mai numeste contract de reprezentare comerciala. Acesta are ca scop stabilirea unei relatii de reprezentare intre reprezentat (agent) si reprezentant pe o perioada mai mai mare de timp. In cuprinsul sau este stipulata o clauza de exclusivitate teritoriala. Prin incheierea acestui contract, agentul isi asuma obligatia ca in schimbul unui comision, sa trateze afaceri comerciale in numele si pe seama reprezentantului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de prestarii servicii de reprezentare Alexm99 Alexm99 Buna seara. Am o societate comerciala cu cod caen 8219 si pe langa activitatea de birou (ACTE AUTO => contracte vanzare cumparare etc.), doresc sa ... (vezi toată discuția)
Pfa actionar la o sc?? Alexandru8899 Alexandru8899 1. Poate o PFA sa detina parti sociale la o SC? 2. In caz pozitiv, poate PFA beneficia de dreptul de a utiliza in scop comercial un website detinut de SC, ... (vezi toată discuția)
Asociere participatie sau agent ? eugen82 eugen82 am urmatoarea situatie: Societatea mea X impreuna cu alta societate Y dorim sa ne asociem in vederea intermedierii vanzarii-cumpararii unui produs, eu X am ... (vezi toată discuția)