avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... bunuri comune sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

bunuri comune sau nu?

Buna ziua. Am un apartament proprietate personala si nu sunt casatorit. Daca m-as casatori la un moment dat, vreau sa stiu daca locuinta ar deveni bun comun, in situatia in care eu o detin dinaintea casatoriei. In caz de divort si daca nu ar fi niciun copil la mijloc, sotia ar avea dreptul la apartament? Prin casatorie locuinta ar deveni bun comun? La ce bunuri ar avea dreptul sotia in caz de divort?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:46, 4 Septembrie 2011
La ce fel de despagubire are dreptul?Fiti va rog mai explicita. Sa spunem ca o sa platim restul de 50 la % din apartament?
ar avea drept la toate bunurile cumparate in timpul casatoriei. bunurile dinainte de casatorie au regim juridic de bun propriu.
a sa aiba dreptul la 50%din cei 50% cumparati in timpul casatoriei,adica la 25% din valoarea imobilului
Daca achitati pretul in rate va avea un drept de creanta.
Din cate am inteles exista si cazuri in care s-a considerat ca bunul este comun si a fost atribuit celuilalt sot.Insa, acestea sunt cazuri rare...
O despagubesc cu jumatate din suma platita pentru restul de rate? Sau daca as vinde apartametul iar reveni ceva?

Alte discuții în legătură

Partaj ady_dary80 ady_dary80 eu si cei 2 frati am primit de la mama un AP.cu 2 cam, eu despagubindu-i pe cei 2 frati luand un credit cu ipoteca pe acel ap in sept 2008.Sotia a divortat in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. soțul meu a cumpărat cu fosta sotie prin credit ... Monesha Monesha Buna ziua. Soțul meu a cumpărat cu fosta sotie prin credit ipotecar apartamentul in care locuim acum. Apoi au divorțat. A trebuit să \"vândă\" ... (vezi toată discuția)
Proprietate comuna - imobil joe17 joe17 Buna ziua! Vin sa va cer sfatul intr-o anumita privinta: anul acesta - 2011, viitoarea mea sotie va achizitiona un apartament, prin credit bancar, credit cu ... (vezi toată discuția)