avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... suspendare provizorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

suspendare provizorie

Am si eu o speta care imi cam da batai de cap si apelez la ajutorul vostru. IN data de 26.08.2008 s-a emis o adresa de poprire la o banca pentru o creanta de X RON, titlul executoriu fiind o deczie comerciala. Am formulat contestatie la executare si o cerere de suspendare provizorie a executarii. Mi s-a acordat termen pe 02.09.2008 . Intrebarea mea este daca voi pune la dispozita executorului intr-un cont colector suma datorata suspendarea isi mai produce efectele. Mai bine zis imi mai vad acei bani inapoi.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters4405 , utilizator 14:33, 30 August 2008
Imi este imposibil sa astept solutionarea recursului. intrucat paralizeaza intreaga activitate a societatii respectie aceasta poprire.:((
In mod firesc suspendarea actioneaza asupa tuturor actelor de executare astfel incat suma depusa in contul colector ar trebui, macar teoretic, sa ramana acolo pana la solutionarea contestatiei cand in functie de solutie fie vor fi ai creditorului fie se intorc la debitor. Se intampla insa tot felul de lucruri :(( si nu vad ratiunea pentru care (poate ca n-am inteles bine speta) doriti sa depuneti banii in contul colector de vreme ce ati cerut suspendarea.
Hmmm. Dar daca creditorul vazand ca s-a acoperit creanta prin depunerea sumei la executorul judecatoresc poate cere sa se constate incetarea executarii in conditiile art. 371^5 lit. a Cod proc civ. In aceste conditii contestatia la executare ar ramane fara obiect si nu mai exista nici o ratiune pentru a dainui nici suspendarea.
Ultima modificare: Vineri, 29 August 2008
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Domnule av_lory, nu aveti incotro! Ati contestat acea decizie a CA Galati pentru netemeinicie si nelegalitate prin recurs asa ca... Puteti sa renuntati la recurs daca nu puteti avea rabdare, dar...
Era o intrebare doar? CE se va intampla cu suma depusa in contul colector? Problema este ca Banca a blocat tot contul, nu a dat eficienta art 454 alin2 c pr civ, in contul respectiv fiind o suma mult mai mare decat cea mentionata in titlul executoriu si procesul verbal de cheltuieli de executare. Incerc sa gasesc o solutie cat mai favorabila, intrucat societatea are o activitate destul de mare,zilnic are de efectuat dar si de incasa sume de bani prin intermediul instrumentelor de plata si blocarea contului ar putea introduce societatea chiar in CIP. Ce alta solutie as avea?
Va multumesc anticipat!
tudorioan a scris:

Domnule av_lory, nu aveti incotro! Ati contestat acea decizie a CA Galati pentru netemeinicie si nelegalitate prin recurs asa ca... Puteti sa renuntati la recurs daca nu puteti avea rabdare, dar...

Se pare ca nu m-am facut inteleasa. Titlul executoriu este o decizie comerciala ( care poate fi pusa oricand in executare). Nu are relevanta in acest moment daca este sau nu legala si temeinica, ma refer strict la contestatia la executare.

Alte discuții în legătură

Suspendare executare / suspendare recurs/ poprire Romeo Babias Romeo Babias HELP: am o speta la care astept o sugestie: clienta mea a pierdut in fond si apel, creditorul obtinand astfel titlul executoriu. Am facut recurs unde am ... (vezi toată discuția)
Suspendarea privizorie si cererea de suspendare a executarii silite Irina S. Irina S. Considerati ca in cadrul unei contestatii LA TITLU se poate formula cerere de suspendare provizorie si apoi cerere de suspendare in cadrul acestui gen de ... (vezi toată discuția)
Debit incert achitat integral peraspera peraspera Cronologic: Decizie irevocabila...contestata ca nelegala si netemeinica... creditorul a mimat ca da termen debitorului ( 7 zile, dar dupa 5 si inainte de a ... (vezi toată discuția)