avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Polita de asigurare de viata Banca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Polita de asigurare de viata Banca

Buna ziua,
Va solicit ajutorul in urmatoarea problema:
Domul "N" are un credit de nevoi personale la banca R.Polita de asigurare inclusa in contract cuprinde: "in caz de accident sau vatamare corporala,despagubirile reprezinta suma de "000000".Va rog sa ma luminati: ce inseamna ACCIDENT?(nu este specificat accident de masina,de munca,cerebral,caderi de la inaltime,inec sau alte cazuri...).Domnul "N" moare subit in urma unui infarct de miocard,fiind convins pe timpul vietii sale ca a semnat polita de asigurare de viata la aceasta banca.Banca "R" spune ca mai exista un tip de asigurare care acopera intreg creditul,insa domul "N" nu a semnat-o!!!Mentionez ca domul "N" era perfect sanatos din pct de vedere medical(cu acte ce atesta acest lucru,analize periodice obligatorii,fiind cadru didactic).
VA rog sa-mi spuneti: Banca se obliga intr-un fel sau altul sa inmaneze clientului acest tip de asigurare(al creditului practic)? Banca se obiga se specifice in termeni legali cazul in care clientul refuza semnarea unei asigurari de viata?
Va rog sa-mi sp-uneti unde pot gasi mai multe informatii despre politica bancilor si a politelor de asigurare de viata.
De curand am descoperit ca nici eu nu am la dosar un duplicat al politei de asigurare pt creditul pe care il am! Mi-a fost transmis un e-mail(in urma cererii unui duplicat)in care este specificat:"invaliditate sau accident" Aceeasi intrebare: Ce cazuri implica "aciident"-ul?
Ce putem face noi,ca urmasi ai domnului "N" pentru obtinerea mai multor informatii?(specific ca acest credit a fost facut impreuna cui sotia,insa rata actuala nu se injumatateste chiar daca persoana a decedat,iar sotia ramane cu aceesi valoare a ratelor lunare).
Va multumesc anticipat si va doresc multa sanatate si liniste sufleteasca!
Josephine.
Cel mai recent răspuns: Josephine_Morrani , utilizator 23:39, 6 Septembrie 2011
Termenul "accident" nu poate fi interpretat dupa bunul plac al cuiva.In contractul de asigurare se regasesc riscurile acoperite si excluderile.De asemenea,este definit termenul accident.
Nu aveti nevoie de un alt act,aveti nevoie de contractul de asigurare semnat de catre persoana care a decedat.
Cereti acest lucru de la banca in scris,cu nr.de inregistrare.
Ati spus ca nu aveti polita dv.de asigurare dar stiti cum este formulata?
Accidentul poate cauza decesul sau poate determina vatamari corporale.
Ca sa fiu sigura ca,in situatia in care se intampla ceva cu mine sotul are de unde plati ratele la banca ce fac?Aleg suma asigurata functie de nevoia existenta si aceasta trebuie sa acopere riscul de deces din orice cauza.Daca aleg doar riscul din accident si mor de cancer-am platit asigurarea degeaba!

Este alegerea dv daca luati in considerare ce spun sau nu.O asigurare de viata nu se incheie la telefon,spre exemplu.Cel care a incheiat asigurarea este obligat sa va explice cum functioneaza.
Contractul de asigurare vorbeste:accidentul este accident,boala este boala.
Va doresc multa sanatate! Daca este acoperit numai decesul din accident,este exclus atacul de cord sau cerebral.Nu este accident ci boala,oricat de accidental s-ar petrece.

Ok,va multumesc.Multumesc frumos pentru informatiile oferite.Imi sunt de mare folos.Sunt nelamurita pentru ca avem acelasi tip de contract(la firme de asigurare diferite ce este drept),insa fiecare dintre acestea acopera altceva(de ex,al meu acopera toate celelalte forme de deces----atunci cand clientul este sanatos d.p.d.v medical).Inca nu am primit contractul defunctului.L-am solicitat! Oricum ar fi,este clar ca a fost prost informat in mod intentionat,pentru ca nu are un duplicat al actului respectiv si a fost asigurat ca polita este valabila in orice situatie.Voi astepta rabdatoare primirea contractului(politei de asigurare)al defunctului pentru a fi lamurita pe deplin!
Multa sanatate va doresc!
Josephine_Morrani a scris:

Domule/doamna "Floare_de"

Repet.Omul nu suferea de vreo boala! Am inteles,dvs spuneti ca indiferent daca suferea de vreo boala sau nu,infarctul miocardic este considerat o boala in momentul producerii.Ceea ce ati omis dvs este faptul ca domnul "N" a semnat o asigurare de viata la banca "R",asigurat fiind ca acest tip de asigurare acopera orice forma de deces! Exact asa cum m-au asigurat cei de la CBE astazi !!! A fost o minciuna sfruntata a celor de la banca "R"(implicit a celor de la CBE)! Pentru ca acum,banca nu mai recunoaste!Tot ce vreau este un act scris prin care banca imi detaliaza formele de deces ce sunt acoperite de "accident".Din moment ce asigurarile verbale le-am primit cu varf si indesat,ar putea sa ataseze si un act aditional!

Doamna sunt,dar nu asta-i problema.
Inteleg ca sunteti suparata,dar eu nu am omis nimic.Ati vrut sa stiti ce inseamna accident si v-am spus.
Cunosc domeniul asigurarilor si am vrut sa va ajut.Nu pot sa scriu ce va place,scriu cum stau lucrurile.
Este problema dv. in momentul in care credeti,fara a cere contractul de asigurare.Forma acceptata ca proba cand vorbim de contractul de asigurare,este forma scrisa.
Ce act aditional doriti cand nu aveti contractul de asigurare?
Contractul de credit este distinct de cel de asigurare.In contractul de credit poate cel mult sa fie cuprinsa obligativitatea incheierii unei asigurari.
Nu am vazut contractele despre care vorbiti asa ca pot aprecia doar in functie de ceea ce ati scris dv.
Nu exista forme de deces din accident.Exista deces din accident sau deces din boala.Accidentul,ca acceptiune,nu este inventia asiguratorilor,nici boala,dealtfel.
Cand intr-un contract de asigurare scrie ca este acoperit decesul din orice cauza,se refera la accident si boala.

Ultima modificare: Luni, 5 Septembrie 2011
floare _de_ colt, utilizator
De regula in conditiile contractuale ale asigurarilor de viata se mentioneaza la definitii ce inseamna accident. Accidentul in cele mai multe cazuri nu inseamna numai cel de masina, ci si orice alt eveniment intamplator. In momentul semnarii contractului de credit, trebuia si domnul N, sa semneze toate documentele.
Mai nou,am descoperit ca Polita de Asigurare de Viata semnata la CBE poarta o semnatura falsa.Nu este semnatura mea.Va rog sa imi spuneti pasii pe care ar trebui sa-i urmez pentru a indrepta aceasta grava forma de fals in acte.
Expertiza caligrafica se face dupa declansarea unui proces?
Va multumesc.(sunt sigura ca acelasi lucru s-a intamplat si in cazul decesului despre care va vorbeam).Nefiind semnatura mea,iar eu nedetinand o copie a originalului semnata de mine,in mom decesului,acest act NU EXISTA!......

Alte discuții în legătură

Infarctul este considerat boala sau accident? madalinaoprea madalinaoprea O persoana a incheiat angajata la o societate a completat impreuna cu toti ceilalti salariati o asigurare in caz de accident :\"Asigurarea ta in caz de ... (vezi toată discuția)
Credit cu polita de asigurare edigab edigab Buna ziua, am o problema, tatal meu a contractat un credit in 2006 la o banca Bancpost ulterior a fost sunat si i sa comunicat ca a fost incheiata o polita ... (vezi toată discuția)
Împrumut contractat cu puțin înainte de deces. trebuie să plătim noi, moștenitorii, sau nu avem nicio obligație? menționez că printre documente am găsit o asigurare de viață cu beneficiar banca 88Maria88 88Maria88 Socrul meu a murit pe data de 15 martie. Înainte să moară cu câteva luni a făcut împrumut la Raifaisen bank. Aș vrea să știu și eu în acest moment ... (vezi toată discuția)