avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cheltuieli de judecata

Buna ziua!

Daca imi actionez in judecata fostul angajator si pierd procesul, pot fi obligat sa platesc cheltuieli de judecata? Daca da, cam care este cuantumul acestora si de ce variabile depinde? Are legatura cu totalul sumei pe care o revendic? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters83715 , utilizator 19:21, 5 Septembrie 2011
Domnule rotaru, am 3 procese cu fostul angajator, dintre care doua sunt pe litigii de munca , si ei nu au cerut plata cheltuielilor de judecata.. judecati si dvs...ca nimeni nu trebuie sa va opreasca in a va impiedica sa va CERETI DREPTURILE..
Nu numai ca la nici unul din procese nu am platit nici un fel de cheltuieli pentru firma, dar nici ei nu au cerut , si au cerut sa nu li se dea ! Birocratia pentru o suma relativ mica este enorma, comparativ cu o suma care oricum nu poate fi abuzata si enorma, judecatorul o sa va taie din suma daca e prea mare oricum. ! aveti curaj sa va cereti drepturile.

dvs aveti un singur proces, dar eu am trei ...cu aceeasi persoana juridica care m-a concediat de doua ori ( plus alt litigiu pe alta speta)

mai mult , deoarece nu a venit consilierul juridic al firmei ( care nu trebuia sa costa nimic).. avocatul firmei trebuia platit doar la jumatate din onorariu , deoarece firma isi permite sa angajeze avocat... dar in mod normal trebuia sa vina consilierul juridic, iar cheltuielile cu avocatul TREBUIE oricum reduse la jumatate ( pentru ca este un lux din partea persoanei juridice neintemeiat), care trebuia sa fie reprezentata de consilierul juridic GRATUIT. Insistati asupra acestui aspect, deoarece sunt nuante si lucruri foarte subtile

Ultima modificare: Luni, 5 Septembrie 2011
ContSters83715, utilizator
angajarea unui avocat nu este un lux nicaieri in UE indiferent citi consilieri juridic ai. Nu exista o reducere a onorariilor pe acest temei. singurul motiv pentru care se reduc onorariile tine de complexitatea cauzei. faptul ca firma respectiva nu a solicitat cheltuieli este o exceptie, buna ptr dvs dar nu inseamna ca asta se intimpla la orice litigiu de munca.

evident, acest aspect nu trebuie sa impiedice un cetatean sa isi valorifice drepturile insa trebuie invederat ca un risc legal pe care il are un litigiu pe care il pierzi.
:offtopic: Interventie moderator

Nu cred ca este cazul ca deviem subiectul acestui topic .... daca doriti sa purtati o noua discutie aveti posibilitate de a deschide un topic pe subiectul dorit.
va multumesc pentru intelegere.
macovei2000 a scris:

Domnule rotaru, am 3 procese cu fostul angajator, dintre care doua sunt pe litigii de munca , si ei nu au cerut plata cheltuielilor de judecata.. judecati si dvs...ca nimeni nu trebuie sa va opreasca in a va impiedica sa va CERETI DREPTURILE..
Nu numai ca la nici unul din procese nu am platit nici un fel de cheltuieli pentru firma, dar nici ei nu au cerut , si au cerut sa nu li se dea ! Birocratia pentru o suma relativ mica este enorma, comparativ cu o suma care oricum nu poate fi abuzata si enorma, judecatorul o sa va taie din suma daca e prea mare oricum. ! aveti curaj sa va cereti drepturile.

dvs aveti un singur proces, dar eu am trei ...cu aceeasi persoana juridica care m-a concediat de doua ori ( plus alt litigiu pe alta speta)

mai mult , deoarece nu a venit consilierul juridic al firmei ( care nu trebuia sa costa nimic).. avocatul firmei trebuia platit doar la jumatate din onorariu , deoarece firma isi permite sa angajeze avocat... dar in mod normal trebuia sa vina consilierul juridic, iar cheltuielile cu avocatul TREBUIE oricum reduse la jumatate ( pentru ca este un lux din partea persoanei juridice neintemeiat), care trebuia sa fie reprezentata de consilierul juridic GRATUIT. Insistati asupra acestui aspect, deoarece sunt nuante si lucruri foarte subtile

la litigii de munca sunteti scutit de taxa de timbru
expertiza asa doar in cazuri speciale ( nu toate litigiile au expertize)

Dumneavoastra probabil ati avut noroc, in cazul meu nu e exclus sa ceara. In litigiul meu nu cred ca se pune problema vreunei expertize, e foarte simplu - nu am fost platit, angajatorul nu are cum sa demonstreze ca am fost. Desi stiu ca am dreptate, nu as vrea sa risc mai ales ca nu e vorba de o suma mare. Pe de alta parte, sunt student, nu am salariu, nu detin bunuri, nu prea au ce sa execute silit...ma mai gandesc

Va multumesc pentru sfat!

freeelis a scris:

:offtopic: Interventie moderator

Nu cred ca este cazul ca deviem subiectul acestui topic .... daca doriti sa purtati o noua discutie aveti posibilitate de a deschide un topic pe subiectul dorit.
va multumesc pentru intelegere.

Imi cer scuze, acum am vazut mesajul, altfel nici nu mai raspundeam.

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata Eva57 Eva57 Buna ziua , Va rog sa-mi spuneti quantumul cheltuielilor de judecata care pot pretinse a fii achitate , in cazul unui proces de litigiu de munca intentat ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata aditz aditz Buna ziua! Am si eu o intrebare. La cat se ridica cheltuielile de judecata in cazul unui proces intentat de angajator angajatului pentru recuperarea unor ... (vezi toată discuția)
Solicitarea unor daune de la angajator adrian28051980 adrian28051980 Buna ziua! Am lucrat pentru o firma timp de 1 an si 6 luni , dar nu am avut CM decat dupa 6 luni , mai mult nu am avut drept la concediu pentru perioada ... (vezi toată discuția)