avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Jurisprudenţă neconstitutional
Discuție deschisă în Jurisprudenţă

neconstitutional

a facut cineva o cerere de neconstitutionalitate a eliminarii apelululi prin legea 202/2010
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 15:52, 19 Septembrie 2011
bun..am citit aici cam tot ce se poate citi,,,,dar...sunt doua probleme...Prima: de control si autocontrol a sentintelor instantelor si cea de doua..faptul ca "aplicarea" scoaterii apelului nu se aplica tuturor sentintelor date de prima instanta.......ori instantele trebuie sa aplice legea echidistant si aici vorbim si de proceduri...corect?
problema recursului vazut ca modalitate de control al sentintelor de fond este unitara la nivel europeani n sensul ca exista in toate tarile procese care in care nu exista recurs. in general sunt procese cu miza mica, cum ar fi amenzi de sume mici si care nu implica inchisoare contraventionala.

momentan nu a fost nimeni obligat sa isi modifice legea interna ptr inserarea recursului (cale de atac) in toate procedurile sale interne. si nici nu cred ca va exista asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs ietam ietam Buna ziua.As dori sa-mi spuneti dca e bine sa fac recurs , pe durata , suspendarii, fiindca e vorba de controversata Lege 221/2009 detinutipolitici. Procesul ... (vezi toată discuția)
Inainte de cedo, putem desfiinta in instanta nationala o hotarire irevocabila solutionata cu incalcarea dreptului la un proces echitabil ? – in tem. art.13 recursul efectiv eugen82 eugen82 Va solicit parerea cu privire la urmatoarea lipsa in c.pr.civ – contestatia in anulare (in opinia mea): Hotarire irevocabila, recursul respins si ... (vezi toată discuția)