avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis suspendat neacordare de prioritate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis suspendat neacordare de prioritate

buna ziua, am o cunostiinta, care acum 2 luni si jumatate aproximativ i-a fost suspendat permisul auto pentru neacordare de prioritate cu accident dar fara victime omenesti. I-a fost luat permisul pe 60 zile, plus amenda. Aceasta s-a intamplat in Iasi, domiciliul stabil al beneficiarului fiind in Botosani. Au trecut 60 zile si a mers la Botosani, sa il ridice, la care politistul i-a zis sa mai numere 31 zile din ziua respectiva si sa vina sa sustina testul auto ptr ridicarea permisulu. Este corect? Se mai sustine test? Sau testul se sutine ptr ridicare mai repede a permisului nu in decurs de 2 luni, cum ar fi cazul lui? Care este legea care sustine acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 19:01, 30 Ianuarie 2009
tudorioan a scris:

Cunostinta in numele careia ati scris ar trebui sa stie ca s-a cam schimbat procedura in aceasta materie! In acest sens s-a pronuntat CC, printr-o decizie! Sa se intereseze cunostinta de acest aspect!

Am avut un accident zilele trecute in care eu am fost scos vinovat pentru neacordare de prioritate. Persoana care m-a accidentat a trecut insa pe rosu. Agentul constatator mi-a spus ca eu sunt vinovat chiar daca respectiva a trecut pe rosu.
Intr-atat a fost schimbata legislatia? Putem sa trecem si pe culoarea rosie a semaforului?
Va multumesc.
Ocean a scris:

tudorioan a scris:

Cunostinta in numele careia ati scris ar trebui sa stie ca s-a cam schimbat procedura in aceasta materie! In acest sens s-a pronuntat CC, printr-o decizie! Sa se intereseze cunostinta de acest aspect!

Am avut un accident zilele trecute in care eu am fost scos vinovat pentru neacordare de prioritate. Persoana care m-a accidentat a trecut insa pe rosu. Agentul constatator mi-a spus ca eu sunt vinovat chiar daca respectiva a trecut pe rosu.
Intr-atat a fost schimbata legislatia? Putem sa trecem si pe culoarea rosie a semaforului?
Va multumesc.

Agentul de politie a scris pe procesul verbal ca cealalta masina implicata in accident a trecut pe rosu? In acest caz, aveti castig de cauza.
Aveti dreptul sa faceti plangere impotriva procesului verbal incheiat in termen de 15 zile de la primire sau comunicare. Ar fi bine sa aveti si martori care sa probeze ceea ce s-a intamplat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis danut86 danut86 buna,mia fost suspendat permisul pentru 60 de zile pt o tamponare,,au trecut de atunci 3 luni jumate,de unde pot sami ridic permisul si daca trebuie sa dau ... (vezi toată discuția)
Accident - neacordare prioritate sau neadaptarea vitezei la conditiile de drum ContSters306266 ContSters306266 Buna ziua , Ma numesc Alexandru si doresc sa stiu care sanctiuni sau amenzi sunt mai \\"potrivite\\" pentru un accident unde trebuia sa cedez prioritatea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua .cum poate fi recuperat un permis suspendat mai repede ... mariamihaela12345 mariamihaela12345 Buna ziua .Cum poate fi recuperat un permis suspendat mai repede ? Am permisul suspendat pe 60 de zile pentru neacordare de prioritate Daca astept 60 de ... (vezi toată discuția)