avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

Am inteles ca pt absolventii unei institutii de invatamant somajul este de 250 lei, respectiv 50% din salariul minim brut,asa scria pe un site.Dar salariul min brut stiu ca este 670 lei. As dori stancu stiu de ce nu primim somaj 335 lei?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:41, 6 Septembrie 2011
pentru absolventi nu este exact un aj de somaj este mai mult o indemnizatie fixa in cuantul de 250lei si grabiti-va termenul de depunere a actelor este 60 de zile de la ridicarea diplomei-certificatului de absolvire.
De la inceputul anului nu se mai face raportarea la salariul minim brut, ci la un indicator de referinta, care se stabileste prin Hotarare de Guvern. In momentul de fata, acel indicator are valuarea de 500 ron. Deci, somajul pentru absolventi este de 50% din acest indicator
1. Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca s-a mai modificat intre timp.
2. Acum indemnizatia de somaj se acorda somerilor proveniti din absolventi pe o perioada de 6 luni si este o suma fixa, lunara, al carei cuantum reprezinta 50% din valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare la data stabilirii acesteia.
3. La ora actuala indicatorul social de referinta este de 500 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare indemnizatie somaj ptr absolventi Rentzu Rentzu Care este valoarea indemnizatiei de somaj pentru proaspat- absolventi si cat timp beneficieaza de somaj acestia ? (vezi toată discuția)
Cuantumul indemnizatiei de somaj pentru absolventi de studii superioare DANYELY DANYELY Cat este alocatia de somaj pentru o persoana care a absolvit studii superioare (diploma de licenta + master) , dar care nu a lucrat inaintea solicitarii ... (vezi toată discuția)
Cuantumul indemnizatiei de somaj pentru absolventi jupiter2 jupiter2 Buna ziua. A terminat o facultate si m-am inscris la somaj pentru terminarea unei forme de invatamant , precizez ca am o vechime in munca de 20 de ani , cat ... (vezi toată discuția)