avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie copil

doresc si eu ceva lamuriri pentru un caz.dupa divort sora mea a primit custodia fetei sale in varsta de 16 ani.la intentarea divortului de catre sot acesta a cerut custodia singurului copil(fata de 16 ani).la terminarea procesului fata a fost incredintata mamei,aceasta nu a facut recurs si nici sotul,lucru pe care-l regreta acum sora mea.intre cele doua nu a fost aproape niciodata o relatie buna,ea era personajul negativ din familie pentru ca era mai dura cu fata,tatal era cel mai bun,dadea bani copilului la orice ora,orice suma dorea acesta fara sa se gandeasca daca la varsta ei fata ar trebui sa umble cu acele sume.a intervenit divortul si ea a ramas la mama,lucru care nici ei nu-i place si incearca sa o supere pe aceasta in orice moment,nu o asculta,nu-i respecta dorintele si sfaturile,nu se sfatuieste decat cu tatal ei si actuala sa "prietena",face doar ce vrea chiar daca locuieste sub acelasi acoperis cu mama ei.doresc sa stiu daca sora mea mai poate face ceva in acest moment,este la o varsta la care doreste sa-si refaca viata iar relatia actuala cu fiica sa nu o popateajuta de nici un fel,are probleme medicale care se pot agrava pe sistem nervos(supararile si certurile foarte dese cu fata o afecteaza).care ar putea fi caile de urmat si solutiile,doreste chiar sa renunte la custodie,sa fie incredintata fata tatalui ei daca aceasta se intelege atat de bine cu ea.
Cel mai recent răspuns: ionelazibi_94 , utilizator 16:27, 8 Septembrie 2011
Fata este mare.
Poate sa mearga la tatal ei daca vrea.
Nu prea are importanta hotararea judecatoreasca daca minora de 16 ani vrea sa plece.
Este necesara formularea unei actiuni de reincredintare minor de catre tatal acesteia.
In cadrul actiunii minora va fi ascultata cu privire la optiunea ei privind incredintarea, parata va fi de acord cu incredintarea, Autoritatea Tutelara va efectua o ancheta sociala cu privire la conditiile ce pot fi oferite de catre tata si astfel se poate obtine o hotarare de reincredintare minor.
aceste lucruri se pare ca le stie tatal dar in toate discutiile pe care le are cu fosta sotie o ameninta pe aceasta ca depinde numai de el.adica linistea ei depinde de hotararea lui,totusi lui ii convine aceasta situatie,stie ca fata nu se intelege deloc cu mama dar o lasa acolo pentru a o macina.mama se afla sub un tratament care necesita multa liniste,lucru pe care fata nu vrea sa-l ofere,tatal mai vine la vechea locuinta cand este chemat de fata sa o sustina in ideiile sale(sa fie cat mai libera,sa nu-i tina mama cont de locul unde pleaca,ora la care pleaca sau vine),tata stie doar sa dea bani cat ii cere fata.in definitiv viata mamei in acelasi spatiu cu fata este un calvar,de aceea intrebam ce poate face mama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ci la 14 ani. parinti divortati giordano giordano Buna seara! Un copil încredinţat mamei spre creştere şi educare prin hotarâre judecătorească. Din hotărâre rezulta ca tata nu este decăzut din ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului sorin77 sorin77 as vrea sa stiu in ce conditii eu ca tata as putea obtine incredintarea minorului.sunt in divort cu sotia din culpa comuna,ea a cerut incredintarea catre ea cu ... (vezi toată discuția)
Hotarirea judecatoresca katea katea buna ziua,ajutati-ma va rog,sunt foarte disperata,sotul meu din prima casatorie are un copil,in baza hotaririi judecatoresti fetita a ramas la intretinerea ... (vezi toată discuția)