avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Intrare in barou
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Intrare in barou

Cum se procedeaza pt a intra in barou? B-)
Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 22:50, 6 Septembrie 2011
Trebuie sa urmati cursurile unei facultati de drept acreditata, veti sustine un examen de admitere urmat de o stagiatura de 2 ani si apoi examenul definitivat.
1. Facultatea de Drept:
2. Examenul de admitere in Barou.
In cazul promovarii acestui examen,veti dobandi calitatea de avocat stagiar.
Perioada de stagiu este de 2 ani si se efectueza sub indrumarea unui avocat coordonator de stagiu,avocat care indeplineste conditiile prevazute de lege (Legea nr. 51/1995 si Statutul profesiei de avocat).
Pe durata stagiului,avocatul stagiar are obligatia de a urma cursurile Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea avocatilor (INPPA).
La finalul celor doi ani,veti sustine examenul de definitivare in profesie.
;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inppa - avocat stagiar - avocat de dr. comercial ? marius19841 marius19841 Imi poate spune cineva daca asta e oridinea fireasca a formarii unei cariere de avocat in drept comercial ? 1.Examen la Barou - respectiv INPPA; 2.Avocat ... (vezi toată discuția)
Admitere inppa emadinu emadinu Am nevoie de cateva informatii legate de examenul de admitere in INPPA : -daca exista o carte de grile recomandata -tematica examenului -valoarea taxei ... (vezi toată discuția)
Admitere barou si inm - probe la examen, conditii de inscriere lumifatu lumifatu sunt studenta in ultimul an la drept si as dori sa stiu cate examene trebuiesc sustinute pt. admiterea in barou, care sunt acestea? dar pt. examenul la ... (vezi toată discuția)