Ma trezesc acum cateva saptamani cu o citatie cum ca n-am platit ultimele 2 rate la un credit de nevoi personale (eu credeam ca nu mai am nimic de platit) din 2007. Precizez ca pana la ceasta citatie nu am primit nici o instintare sau ceva de genul cum ca as mai avea ceva de platit. Societatea de la care am luat creditul si-a recuperat banii pentru cele 2 rate de la firma unde si-a asigurat creditul, iar firma asiguratoare m-a dat in judecata si vor urmatoarele:
-100 Ron cu titlu de desbagubiri
- Dobanda legala aferenta capatului principal, de la data introducerii prezentei cereri.
Nu prea inteleg din citatie cat am de platit pentru ca se mentioneaza daor suma de 100 Ron si o anumita dobanda. Mentionez ca o rata era in jur de 52 ron.
E derizorie suma pentru care v-au dat in judecata, dar este dreptul lor si odata introdusa actiunea exista un proces guvernal dupa aceleasi reguli indiferent de valoarea obiectului au. Eu va sfatuiesc sa luati legatura cu reclamantul, sa va comunice cat aveti de plata - debitul efectiv plus dobanda- in cazul in care nu reiese expres din cererea de chemare in judecata. Achitati aceasta suma de bani, pastrati chitanta sau actul doveditor al platii si depuneti-le la dosarul cauzei. Reclamantul va putea sa renunte la judecata, dar daca nu o face dvs. solicitati respingerea actiunii ca fiind ramasa fara obiect (in sensul ca debitul pt care v-au dat in judecata nu mai exista, el a fost stins prin plata).
Dobanda
Flav
Buna ziua,
Vreau sa stiu ce inseamna , citez \" Dobanda legala aferenta capatului principal, de la data introducerii prezentei cereri\"
Multumesc ... (vezi toată discuția)
Just another problem
feel
Buna. Vin cu un subiect deloc nou. Pe scurt: Asociatia de proprietari ne-a dat in judecata pt neplata penalitatilor, am primit citatie si doresc sa fac ... (vezi toată discuția)