avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Copilul meu a ajuns un golan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Copilul meu a ajuns un golan

Sunt o mama disperata, pusa intr-o situatie pe care nu mai stiu cum sa o rezolv. Am un baiat de 15 ani, pe care tatal lui nu a vrut sa-l recunoasca. L-am crescut impreuna cu parintii mei pana cand el avea 10 ani. Atunci am plecat din tara sa muncesc si l-am lasat in grija parintilor mei. In tot acest timp am trimis banii necesari ptr cresterea si educarea lui si am reusit sa-mi contruiesc si eu ceva unde munceam si locuiam. Anul trecut mi-am luat baiatul cu mine, l-am inscris la scoala si i-am facut toate actele de sedere sa ramanem impreuna acolo. Baiatul se schimbase foarte mult, imi vorbea urat, fuma lipsea de acasa si de la scoala, l-am certat...l-am batut, eram socata de comportamentul lui. Anul acesta a venit la bunici in vacanta si nu mai vrea sa vina la mine. Am venit dupa el sa-l iau, parintii mei nu vor sa-l lase la mine "ca-l bat" , e lasat liber tot timpul nu se intereseaza nimeni de el, fura, bea, fumeaza si vinde din casa. Unde sa ma duc si cu cine sa vorbesc sa pot sa-l iau cu mine?????? Ajutati-ma va rog frumos!!!!
parerea mea este ca ar trebui sa aveti o discutie cu parintii d/voastra sa le aduceti aminte cum s-au comportat cu d-voastra cand erati la acea varsta si sa va ofere sprijinul in acest sens ca si copilul sa inteleaga ca ii doriti doar binele prin actiunile D-voastra.
urmatoarea discutie dupa ce aveti sprijinul parintilor ar trebui sa o aveti alaturi de parinti si minor in care ar trebui sa-i explicati ca va pare rau ca l-ati neglijat 5 ani si ca practic vreti sa recuperati acel timp pierdut si sa formati o familie fericita apoi stabiliti cu minorul ce-si doreste el si ce va doriti d-voastra!
parerea mea !!!
Sint o mama a 2 copii,parerea mea este ca amindoi v-ati sacrificat pentru un tel,dar v-ati indepartat unul de altul.Eu nu zic si o mama niciodata nu poate zice ca nu are ce sa mai faca..trebuie sa va asezati linga el si mingiind pe crestet sa vorbiti cu el..si neaparat sa consultati un psiholog care va poate da sfaturi foarte utile.Nicidecum bataie,forta automat provoaca energie negativa si dealdracului faci ce nu e voie.Multumesc
sserafim a scris:

parerea mea este ca ar trebui sa aveti o discutie cu parintii d/voastra sa le aduceti aminte cum s-au comportat cu d-voastra cand erati la acea varsta si sa va ofere sprijinul in acest sens ca si copilul sa inteleaga ca ii doriti doar binele prin actiunile D-voastra.
urmatoarea discutie dupa ce aveti sprijinul parintilor ar trebui sa o aveti alaturi de parinti si minor in care ar trebui sa-i explicati ca va pare rau ca l-ati neglijat 5 ani si ca practic vreti sa recuperati acel timp pierdut si sa formati o familie fericita apoi stabiliti cu minorul ce-si doreste el si ce va doriti d-voastra!
parerea mea !!!

Cam asa ar trebui sa decurga lucrurile dar din pacate e greu cu pustii din ziua de azi.Poate ca este si imatur si influientat.:(
Trebuie sa aiba multa rabdare si intelegere.
Daca insa va da gres ma tem ca va trebui sa ajunga la ce am spus eu.

avocat Claudiu Lascoschi
v-ar mira sa aflati cat de MATURI sunt copii din ziua de azi ...dupa parerea mea ar fi bine sa stie ca este iubit si ca mamei nu ii este indiferent, ca tine la el....daca nu rezolva nimic cu vorba buna...nici cu alte metode nu va obtine !!
da este indicat sa stie "ocupatiile' minorului din timpul liber si sa afle daca acesta se drogheaza sau nu, dar nu vad logica in consultarea unui avocat si angajarea detectivului particular:((

ce poate sa faca avocatul in cazul de fata ???? poate vorbi cu copilul ?? il poate speria ???
in acest caz va pierde copilul definitiv !!!
daca nu reusesti sa stabilesti o legatura intre tine si copil ...un contact ca macar sa asculte ce ai de zis....nu ai sanse sa-l duci nici la psiholog sa discute cu acesta.#-o
Sserafim, Claudiu trimite copilul la psihiatru, ce naiba! Lasa-l in pace!
Ce detectiv?
La urma urmei, vad ca mama tot plecata e, ce sa rezolve?
Ce rau imi pare de copilul meu, da' io raman la munca aici! Ei bravos, numai scuze si pareri de rau nu a auzit copilul ala abandonat de la mama lui... :sorry:
In mod clar ca primul lucru pe care il face o mama ranita e sa stea in cap, numai sa revina langa copil...
Ce sa mai vorbim de mangaiat pe cap sau sa explicam ca ruptura se va reface in... poate 3 ani, poate 5 ani de munca a parintelui? Ca primul pas, apropierea fizica de copil, nu e facut!
Si restul sfaturilor, cu intelegere, rabdare, mers la psiholog etc., toate bune, dar efort nu se vede! Inceputul lipseste! Cum sa se apropie femeia de copil? Prin mail? :O

Psihiatrul trateaza altceva, nu dependente... cand ajungi la psihiatru, ai sanse mici sa mai stai fara a fi tinut intr-o locatie "speciala". :))

Alte discuții în legătură

Sechestrare minora george 21 george 21 Am un copil de 11 ani nefiind casatorit cu mama copilului, dar pe care l-am recunoscut. Acum 5 ani au plecat in Spania cu acordul meu, in fiecare vacanta de ... (vezi toată discuția)
Pot cere custodia copilului,daca sunt la munca in strainatate??? cristina899 cristina899 In urma cu un an,cand am plecat din tara,am lasat copilul in grija mamei mele,cu imputernicire facuta la notar.In urma cu o saptamana sotul meu a ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita minor Antoaneta2008 Antoaneta2008 Avem nevoie de sfaturile voastre, deoarece nu mai stim ce altceva sa facem. Va cer parerea in numele fratelui meu, deoarece el fiind destul de ocupat nu prea ... (vezi toată discuția)