avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Copilul meu a ajuns un golan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Copilul meu a ajuns un golan

Sunt o mama disperata, pusa intr-o situatie pe care nu mai stiu cum sa o rezolv. Am un baiat de 15 ani, pe care tatal lui nu a vrut sa-l recunoasca. L-am crescut impreuna cu parintii mei pana cand el avea 10 ani. Atunci am plecat din tara sa muncesc si l-am lasat in grija parintilor mei. In tot acest timp am trimis banii necesari ptr cresterea si educarea lui si am reusit sa-mi contruiesc si eu ceva unde munceam si locuiam. Anul trecut mi-am luat baiatul cu mine, l-am inscris la scoala si i-am facut toate actele de sedere sa ramanem impreuna acolo. Baiatul se schimbase foarte mult, imi vorbea urat, fuma lipsea de acasa si de la scoala, l-am certat...l-am batut, eram socata de comportamentul lui. Anul acesta a venit la bunici in vacanta si nu mai vrea sa vina la mine. Am venit dupa el sa-l iau, parintii mei nu vor sa-l lase la mine "ca-l bat" , e lasat liber tot timpul nu se intereseaza nimeni de el, fura, bea, fumeaza si vinde din casa. Unde sa ma duc si cu cine sa vorbesc sa pot sa-l iau cu mine?????? Ajutati-ma va rog frumos!!!!
Nu este obligatoriu sa stea intr-o locatie ,,speciala" decat daca este dependent.
Ar fi spre binele lui.
Cu detectivul afla care este situatia de fapt, iar de la avocat afla care este situatia legala.;)

Problema mare apare acolo unde consumatorul dependent incepe sa faca trafic.
In prezent nu se stie care este situatia, dar in general, consumatorii incep prin a lua lucruri din casa si a le vinde si continua apoi cu savarsirea de infractiuni.
In cazul infractiunii daca nu se iau masuri la timp va avea nevoie de avocat si dupa...:sorry:

avocat Claudiu Lascoschi
AVLIL a scris :
Ce rau imi pare de copilul meu, da' io raman la munca aici! Ei bravos, numai scuze si pareri de rau nu a auzit copilul ala abandonat de la mama lui...

Avlil, incerc sa evit o discutie despre responsabilitatea societatii fata de situatii ca cele de mai sus. Insa nu pot sa nu ma gandesc la faptul ca femeia a plecat pentru a-si castiga existenta (ca si celelalte cc. 2 milioane de romani), ca a fost pusa, sa aleaga intre un salariu din care poate sa poata trai si sa-si poata creste copilul si propriul copil, singura ei culpa fiind poate aceea ca si-a inchipuit ca va strange bani cu care ii va asigura un viitor bun copilului, fara sa-si dea seama ca alegand una renunta la cealalta. Nu e singurul copil (sunt trist cand scriu acestea) care se afla in aceasta situatie, insa toate cele de mai sus nu-i scuza comportamentul.
In mod clar ca primul lucru pe care il face o mama ranita e sa stea in cap, numai sa revina langa copil...

Oare nu cumva copilul locuieste cu parintii (parintele sau) si nu invers ? Si mama nu cumva "sta in cap", inclusiv aici pe forum pentru a afla o solutie? La 10 ani, cand parintii mei s-au mutat in alta locatie, daca eu n-as fi vrut sa ma mut (si nu voiam!), ce trebuia facut? Sa renunte ei la mutat (cu toate ca nu prea aveau ce face) sau sa ii urmez? Locuinta mamei (unde se afla ea pe Terra) nu este locuinta copilului ei ? Imprejurarea ca minorul a fost intretinut cinci ani de bunici scade cumva din drepturile parintesti?
P.S.
avocat_caludiu_lascoschi a scris:
Problema mare apare acolo unde consumatorul dependent incepe sa faca trafic.

Problema si mai mare apare acolo unde avocatii, carora li se cere o parere, in loc sa raspunda la obiect incep sa speculeze fara nici un suport.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Septembrie 2008
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Aici e vorba de a-si asuma urmarile faptului ca a pus altceva inaintea copilului ei.
Da, cred ca era mai bine daca isi crestea copilul cu 500 de lei, ca putea sa pastreze o relatie cu el.
E doar o parere.
E drept ca societatea romaneasca greseste mult, in principal ca nu condamna parintii care-si abandoneaza astfel copiii.

Cu privire la domiciliu, ai dreptate, dar daca stai sa-ti pui orgoliile la incercare cu copilul care si asa nu te place prea tare... inseamna ca nu prea vrei sa-l recuperezi! De aia nu vad o posibilitate.
Esti mai destept, mai matur, mai adult, lasa de la tine! :D
Ca sa nu mai aduc un alt argument: copilul ar putea avea castig in instanta. Pe bune: are o educatie intr-un anumit sistem, vrea sa ramana in asta, vrea sa-si termine liceul. Nu cunoaste limba sau obiceiurile in Italia, nu stie cum l-ar privi colegii ca roman, nu crede ca s-ar integra.
Mama nu poate argumenta decat ca ea il vrea cu ea, nu vad niciun argument privind interesul copilului, odata ce, daca ar argumenta ca nu-i e bine la bunici... ar insemna ca l-a lasat in conditii improprii ea insasi! Ca doar nu eu l-am lasat acolo!

Nu cunosc situatia in amanunt ca sa spun ca ar fi sanse si pentru mama, e prea superficial ceea ce cunosc si nu o ajuta.

Cu Claudiu, lasa, am incercat si eu sa-i arat ca e aiurea chestiunea cu psihiatrul etc. Nu merge.
Dar mi-a placut la nebunie comentariul tau. :tooth: Ma mai gandeam: daca a lasat vreo fata gravida? Hai sa vedem ce sa fie facut in cazul asta... :))
Avlil a scris
Sserafim, Claudiu trimite copilul la psihiatru, ce naiba! Lasa-l in pace!
Ce detectiv?
La urma urmei, vad ca mama tot plecata e, ce sa rezolve?

X-(te rog frumos nu te mai lua de mine #-o citeste postul meu mai atent nu am optat nici pentru psihiatru, nici avocat sau detectiv #-o
multumesc
sserafim a scris:
ce poate sa faca avocatul in cazul de fata ???? poate vorbi cu copilul ?? il poate speria ???

Metodic:
1. Poate sa-i explice ce drepturi si ce obligatii are si sa-i raspunda la intrebari. Poate negocia (daca un avocat poate negocia cu un alt avocat sau cu o alta persoana cu oarecare experienta in negocieri ar trebui sa poata negocia si cu un minor de 15 ani).
2. Da. Poate vorbi cu coplilul :console:, mai mult chiar poate sa-si dea seama, daca are oarecare experienta si a mai fost si prin cauze cu minori, unde-i buba cea mare si cam ce si-ar dori copilul (nu trebuie uitat ca minorul nu e departe de prima punere sub urmarire penala)
3. Nu. Si nici nu trebuie pentru ca copilul e gata speriat (de viata, de mama, de ce o sa mai fie, etc.). Ar fi mai bine sa-l calmeze si sa-i arate (daca poate) ca lumea asta mare nu-i chiar asa de neagra si urata cum pare.
De ce un avocat ? Pentru ca un copil de 15 ani cam stie (foarte in mare dar suficient) cu ce se ocupa avocatii (a mai vazut precis si filme americane B-) ) si stie ca dupa discutie nu o sa i se intample nimic (adica nu va fi arestat sau internat fortat) si nici nu i se pune la indoiala judecata (minorii, ca noi toti sunt sensibili la chestia asta) ca si in cazul consultarii unui psiholog sau psihiatru. Adica nu se va simti presat. In plus, probabil va lua in serios ceea ce i se spune, macar cu privire la situatia lui legala, ceea ce in cazul unui psiholog sau psihiatru e mai degraba improbabil.

Alte discuții în legătură

Sechestrare minora george 21 george 21 Am un copil de 11 ani nefiind casatorit cu mama copilului, dar pe care l-am recunoscut. Acum 5 ani au plecat in Spania cu acordul meu, in fiecare vacanta de ... (vezi toată discuția)
Pot cere custodia copilului,daca sunt la munca in strainatate??? cristina899 cristina899 In urma cu un an,cand am plecat din tara,am lasat copilul in grija mamei mele,cu imputernicire facuta la notar.In urma cu o saptamana sotul meu a ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita minor Antoaneta2008 Antoaneta2008 Avem nevoie de sfaturile voastre, deoarece nu mai stim ce altceva sa facem. Va cer parerea in numele fratelui meu, deoarece el fiind destul de ocupat nu prea ... (vezi toată discuția)