luisa_toma a scris:
Si eu am de gand in viitorul apropiat sa cumpar un imobil pentru fetita mea de 2 ani. Fiindca eu cu sotul meu avem deja un imobil pe numele nostru, o sa fac in urmatorul fel. Cumpar apartamentul pe numele parintilor mei, si o sa facem un certificat de mostenire pentru copil. Poate e o idee si pt dv.
Poate parintii dvs. inca au de trait...Un certificat de mostenitor nu poate fi "facut" asa lesne din mai multe motive:
~ cat timp o persoana este in viata nu se poate vorbi despre vreun certificat de mostenitor privitor la patrimoniul sau;
~ pactul asupra unei succesiuni nedeschise este nul absolut (cu alte cuvinte, nu se poate accepta/renunta la succesiune si nici intocmi certificat de mostenitor privind averea unei persoane inca in viata - orice act de acest fel fiind lovit de nulitate absoluta);
~ daca mai aveti frati/surori sau nepoti de la acestia - fiti sigura ca vor renunta la succesiunea parintilor (dar doar dupa decesul acestora!): 1) fie pentru a deveni dvs. mai intai mostenitoare si astfel sa puteti instraina fiicei imobilul; 2) fie pentru a ramane fiica dvs. unica mostenitoare in baza unui eventual testament (intocmit de catre parintii dvs. inca din timpul vietii lor).