avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Noul Cod penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Noul Cod penal

Buna seara,
Revin in forum dupa a o perioada de timp cu cateva intrebari:
-Cand intra in vigoare noul Cod penal?
- In cazul unei condamnari ,pentru inselaciune si aderare grup infractional ,se poate obtine o pedeapsa cf noului cod, daca intra in vigoare?
In prezent se judeca la Curtea de Apel si nu avem o decizie definitiva si irevocabila.
Multumesc pentru raspunsuri.
Cristina N.
Cel mai recent răspuns: cristinna , utilizator 21:07, 5 Decembrie 2011
faceti o confuzie, am spus ca in cazul intrarii in vigoare a noului cod, pedeapsa ar scadea la 5 ani din care trebuie sa execute 3 ani si 4 luni. Dar ma mira perioada de 2 ani si 3 luni de arest preventiv chiar in cazul in care are o condamnare de 15 ani, aceasta nefiind definitiva. Stiu ca este greu pentru instante sa mai motiveze prelungirile mandatelor mai mult de 6 luni, mai ales cand se termina cercetarea judecatoreasca, iar din ceea ce am inteles sunteti in apel.Faceti cereri de punere in libertate la curtea de apel si in cazul cand nu va este favorabila atacati cu recurs in termen chiar daca va trebui sa-l transporte pe fratele dvs la recurs la ICCJ Bucuresti. Nu este placut pentru el dar merita o saptamana de chin poate pentru a fi acasa. Cred ca instanta suprema nu va prelungi mandatul, si s-ar putea ca cineva pe acest forum sa va dea si niste spete CEDO in legatura cu termenul rezonabil pentru arestarea preventiva. Multa bafta.
Buna seara,
revin cu utimele noutati: instanta de la curtea de apel a respins mentinerea starii de arest si s-a depus recurs. La Inalta Curte s-a mentinut masura arestarii ( in conditiile unui arest de 2ani si 5 luni). Vom vedea ce se intampla la noul termen. Curtea de apel poate respinge in continuare mentinerea masurii? Si iar Inalta Curte??? si asa , pana cand????
Ce se mai aude de noul Cod penal? La TV mentioneaza de reducerea pedepselor cf noului cod, dar cand intra in vigoare?
Nu era o cerinta expresa a uniunii? Ce se intampla?
Multumesc pt raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul cod penal juanpablosorin juanpablosorin a-s dori sa stiu,daca un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea de 15 ani,pt inselaciune,condamnare ramasa definitiva in anul 1999,dupa intrarea in ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati..... Madalina Pascu Madalina Pascu am un prieten care e comdamnat pentru complicitate la talharie....are o pedeapsa de 4 ani din care ii ramane de facut 2 ani si 8 luni.am inteles ca in noul cod ... (vezi toată discuția)
Incetarea arestarii preventive in februarie 2014 oltul oltul daca voi fi arestat preventiv pt inselaciune (fara prejudiciu,impacat cu pers vatamata) voi fi eliberat in febr 2014 cand intra noul cod penal? (conform caruia ... (vezi toată discuția)