avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 331 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... aplicare art 320 ind 1 cod proc penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

aplicare art 320 ind 1 cod proc penala

ce concluzii poate sa puna partea vatamata constituita parte civila in situatia in care inculpatul, desi in cursul urmaririi penale nu a recunoscut faptele, inainte de cercetarea judecatoreasca recunoaste faptele si solicita aplicarea art 320 ind 1 cod proc pen pentru a obtine reducerea pedepsei cu 1/3
va multmesc
Este vorba despre susidiaritatea laturii civile , fata de cea penala , in ceea ce privesc concluziile formulate de partea vatamata .
Disjungerea actiunii civile , este o masura legala , aflata la latitudinea instantei
Mihai S.R. a scris:

Problema se pune nu pe latura civila ,ci pe latura penala. Unele instante resping cererea pe art. 320 ind.1 cpp pentru ca, inculpatul nu a recunoscut faptele in faza de UP.
Altele o admit pe diverse considerente unele din jurisprudenta CEDO.
Si intr-un caz si in celalalt, instanta "poate administra orice probe apreciaza ca sunt necesare pentru justa solutionare a cauzei" :D( vezi subiecte admitere INM august 2011)


Raspunsul se afla in cartea in care era raspunsul?

Eu pot scrie 30 de pagini pe acest aspect.
A fost grila sau sinteza?
Precizare sursa:
site-ul oficial CSM, examene de admitere la INM, subiectele grila :)din august 2011.
ttp://www.csm1909.ro/csm/index.php?cmd=1002

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 320 alin 1 joc joc se poate respinge de catre instanta art 320 alin1 chiar daca se recunoaste vinovatia din prima faza si anume pe ce criterii se poate respinge? (vezi toată discuția)
Recunoasterea in totalitate a faptelor din rechizitoriu art. 320 indice 1 c.pr.pen. CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In art 320 ind. 1 alin 2 C.pr.pen. se prevede ca nu se admit decat inscrisuri in circumstantiere. Daca se depun insa inscrisuri care combat faptele descrise ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea vinovatiei in fata instantei de judecata- art.320 ind.1 c.pr.pen. picika picika daca in faza urmaririi penale nu recunosc o fapta numai in fata judecatorului atunci beneficiez de art 320 ind 1? (vezi toată discuția)