avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Intrebare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Intrebare

Buna ziua, In calitate de persoana fizica detin un imobil pe care intentionez sa il inchiriez firmei mele( srl ), prin contract de inchiriere inregistrat la Finante la un pret X si ulterior firma sa inchirieze mai departe unor diversi clienti , pe perioade scurte sau lungi, pe baza de contract de inchiriere si factura, la un pret Y , evident mai mare decat pretul X.
As dori si opinia dvs.in acest sens si anume daca exista vreo restrictie sau daca ar fi necesare unele autorizatii suplimentare fata de Certificatul Constatator obtinut de la ORC.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 16:48, 4 Septembrie 2008
Atunci va puteti incadra in cod 6820 astfel incat sa nu trebuiasca autorizatii suplimentare (pentru 5520). Succes!
Am o nedumerire: contractele de inchiriere (pentru spatii locative) nu se inchiriaza pe minim 12 luni ?
Sau inca nu au intrat in vigoare modificarile legislative referitoare la acel proiect al legii privind inchirierea locuintelor ?

[ link extern ]
ionutanton777ro a scris:

Am o nedumerire: contractele de inchiriere (pentru spatii locative) nu se inchiriaza pe minim 12 luni ?
Sau inca nu au intrat in vigoare modificarile legislative referitoare la acel proiect al legii privind inchirierea locuintelor ?

[ link extern ]

Buna intrebare.

Si totusi acei muncitori care sant detasati sau lucreaza pe cont propriu pe perioade scurte unde sa locuiasca? Obligatoriu la hotel?
Sau in cazul meu daca nimeni nu doreste sa inchirieze pentru minim 12 luni nu pot sa mai inchiriez deloc?
Nu exista regelementari speciale in ceace priveste termenul la contractele de inchiriere, puteti inchiria si pe o luna. Regimul hotelier se caracterizeaza prin faptu ca inchiriaza camera cu ziua.
Sa vorbim serios dumneavoatra vreti sa inchiriati 10 zile la un muncitor nimeni nu va opreste sa faceti un contract de inchiriere pe 10 zile, numai ca va trebui sa -l inregistrati la Administratia financiara si sa declarati veniturile, asta e diferenta intre hotel si cea ce faceti dumneavoastra.
Deci daca va autorizati la ORC pe cod 6820 va trebui sa inregistrati la administratia financiara fiecare contract de inchirieri si sa platiti impozit pe veniturile inregistrate catre ei si daca va inregistrati si va autorizati pe cod 5520 atunci inchiriati in regim hotelier, va trebuie autorizatie de la Ministerul Turismului, care dureaza, dar platiti impozitul ca si pentru celelalte activitati ale dumneavoastra (pe profit sau pe venit) cum ati ales in vectorul fiscal.

Alte discuții în legătură

Va rog niste sfaturi alina240 alina240 Va rog frumos cine ma poate ajuta cu unele informatii. In calitate de persoana fizica detin un imobil compus din 4 camere plus dpendinte. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Pensiune bionut1983 bionut1983 sunt posesorul unei case de vacanta la mare pe care o inchiriez si se tot zvoneste ca din vara asta circula fiscul deghizatii in turisti pentru a fi in ... (vezi toată discuția)
Diferentiere cod caen: 5520/6820 gigipinciuc gigipinciuc 5520 = facilitati de cazare pentru vacante si perioade de scurta durata; 6820 = inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliareproprii sau inchiriate. Am ... (vezi toată discuția)