avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vatamare corporala

buna ziua. am o problema. mama mea si cu sora mea se certau din cauza unor sticle cu o femeie de 35 de ani. dupa cearta (ea le-a injurat) aceasta si-a chemat fiul minor (15 - 17 ani) iar acesta impreuna cu mama sa le-au batut pe mama si pe sora mea cu pumnii si cu un bat. vatamarile corporale sunt urmatoarele: fractura de arcada nazala cu dizlocare , internare in spital pentru 13 zile (plus inca cateva eventuale de concediu medical) - sora mea, si os femur piciorul stang rupt, vanatai pe fata si pe spate - pentru mama mea. ambele au certificate medico-legale. mentionez ca dupa incident, sora mea a sunat la 112, acestia au trimis politia locala la locul faptei, iar acesta nu a intocmit nici un proces verbal deoarece se afla in concubinaj cu persoana care mi-a agresat sora si mama.
spuneti-mi va rog, ce ar trebui sa fac mai departe, cum ar trebui sa actionez...
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Capitan Capitan , Consilier juridic 23:59, 1 Septembrie 2008
Mergeti la politie si faceti plangere. Cate zile de ingrijire sunt in certificate?
13 zile pentru sora si 7 zile pentru mama. in ce se incadreaza? lovire sau vatamare corporala? ce pedeapsa primeste? ce pot face pentru ca pedeapsa acestuia sa fie cat mai mare?
politia e partinitoare... am explicat mai sus de ce...
fapta constituie infractiunea de lovire sau alte violente.Faceti plangere penala. Pentru aceasta infractiune legea prevede pedeapsa inchisorii sau amenda
dre_andrei a scris:

13 zile pentru sora si 7 zile pentru mama. in ce se incadreaza? lovire sau vatamare corporala? ce pedeapsa primeste? ce pot face pentru ca pedeapsa acestuia sa fie cat mai mare?
politia e partinitoare... am explicat mai sus de ce...


Lovirea sau actele de violenţă care au pricinuit o vătămare ce necesită pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
daca femurul stang al mamei dvs. ar fi fost rupt in urma acelei agresiuni pe ceritificatul de le IML. ar fi trebuit sa apara cel putin 60 de zile de ingrijiri ...se pare ca nu a fost asa cum ati descris mai sus...fapta (din ce ati relatat dvs.)se incadreaza la art.180 c.pen-lovirea sau alte violente-pt aceasta fapta instanta aplica de regula amenda(depinde de circumstante),practica judiciara a ultimilor ani ne arata o inclinare a instantelor spre aplicarea amenzii in cazul art 180 c.pen.(repet :depinde de circumstante)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plingerea penala, unde si cum Costica33 Costica33 Din pacate, am de facut o plingere penala. Se poate depune la procuratura sau la politie? Nu prea inteleg eu diferenta. La politie se tergiverseaza si am ... (vezi toată discuția)
Agresat...cateva sfaturi va rog!!!! geoadrian geoadrian buna ziua,am 17 ani,am fost agresat de doi colegi de scoala,unul in varsta de 18 ani care m-a tinut,iar celalat in varsta de 16 ani mi-a aplicat 3 pumni in ... (vezi toată discuția)
Art.180 vs art.181. ContSters75393 ContSters75393 Buna.Va rog frumos sa imi spuneti si mie care ar fi minimul de ingrijiri medicale ptr a se face diferenta intre art 181 vatamare corporala si care si loviri ... (vezi toată discuția)