avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu crestere copil se considera vechime in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu crestere copil se considera vechime in invatamant?

Sunt angajata in invatamant de la 1.09.2003 si am suspendat contractul de munca in februarie 2007 pentru 2 ani pe motivul cresterii si ingrijirii copilului. Cei 2 ani se considera vechime in invatamant?
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 14:51, 9 Septembrie 2011
Concediul pentru cresterea copilului este perioada asimilata si se considera vechime in munca la calcularea pensiei.
Simona-Florentina a scris:

Sunt angajata in invatamant de la 1.09.2003 si am suspendat contractul de munca in februarie 2007 pentru 2 ani pe motivul cresterii si ingrijirii copilului. Cei 2 ani se considera vechime in invatamant?


Este considerat numai vechime in munca , nu si vechime in invatamant.

ORDIN nr. 4.209 din 8 iulie 2004
pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a unor prevederi din Statutul personalului didactic referitoare la calculul salariilor pentru personalul didactic din invatamant
Publicat in : MONITORUL OFICIAL nr. 752 din 18 august 2004

"...
B. Baza de calcul pentru sporul de vechime este formata din:
a) salariul de baza calculat conform lit. A;
b ) sporul de stabilitate prevazut la art. 50 alin. (11) din Legea nr. 128/1997, cu modificarile si completarile ulterioare, calculat la salariul de baza.
Sporul de stabilitate prevazut la art. 50 alin. (11) din Legea nr. 128/1997, cu modificarile si completarile ulterioare, se acorda pentru o vechime neintrerupta in invatamant de peste 10 ani personalului didactic titular sau suplinitor care isi desfasoara activitatea in invatamant. Prin vechime neintrerupta in invatamant de peste 10 ani se intelege activitatea realizata atat in calitate de personal didactic de predare, cat si de personal didactic auxiliar, de indrumare si control. Se considera vechime neintrerupta si perioadele in care personalul didactic a avut catedra rezervata in invatamant.
Acest spor nu se acorda pentru vechime recunoscuta in invatamant personalului didactic care provine din alte sectoare de activitate.
Sporul de stabilitate se acorda personalului didactic de predare, personalului didactic de conducere, indrumare si control si personalului didactic auxiliar, indiferent de perioada cand a fost acumulata vechimea celor 10 ani neintrerupti de activitate la catedra.
Perioadele in care personalul didactic sau didactic auxiliar s-a aflat in concediu fara plata, conform Legii nr. 128/1997, cu modificarile si completarile ulterioare, nu intrerup vechimea pentru acordarea sporului de stabilitate. Se recunoaste ca vechime neintrerupta in invatamant pentru plata acestui spor si perioada concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani (3 ani).
Personalul didactic pensionat pentru limita de varsta, care functioneaza cu contract individual de munca in invatamant (cumul pensie cu salariu pe perioada determinata) si are vechime neintrerupta in sensul celor prevazute mai sus, beneficiaza de sporul de stabilitate prevazut de lege.
Sporul prevazut de art. 50 alin. (11) din Legea nr. 128/1997, cu modificarile si completarile ulterioare, se acorda si profesorilor (ingineri si subingineri) si maistrilor instructori care au desfasurat activitate in perioada 1984-1990 cu norma intreaga in invatamantul preuniversitar, dar cu plata salariului din alte sectoare de activitate, si care au activat dupa anul 1990 si in prezent la catedra;

Ordinul 1350/2007.
art. 3 alin.2 lit A
".....Se consideră vechime neîntreruptă şi perioadele în care personalul didactic a avut catedră rezervata în învăţământ."

Art. 3 lit.A
"(5)Perioadele în care personalul didactic s-a aflat în concediu fără plată, conform Legii nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic, cu modificările şi completările ulterioare, nu întrerup vechimea pentru acordarea sporului de stabilitate. Se recunosc ca vechime neîntreruptă în învăţământ pentru plata acestui spor perioada concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani (3 ani) şi perioada în care personalul didactic a efectuat stagiul militar, după care s-a reîntors la catedră."
Nu se considera vechime neintrerupta la catedra, adica nu puteti sa va inscrieti la grade didactice.
Ultima modificare: Vineri, 9 Septembrie 2011
elena138, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporul de fidelitate in invatamant qwaszx qwaszx Buna seara, Va rog sa-mi precizati daca se acorda sporul de fidelitate unui cadru didactic care afost in concediu de ingrijire copil? (mai exact daca aceasta ... (vezi toată discuția)
Spor de fidelitate BODRON NICOLETA BODRON NICOLETA La 01.10.2008 avand o vechime in invatamant de 10 ani si o luna,prof. I,grad def.am avut un salariu de incadrare corespunzator unei transe de salarizare ... (vezi toată discuția)
Vechime neîntreruptã în aceeaºi unitate în perioada concediului fãrã platã khartumin khartumin Bună ziua, Sunt angajat într-o Universitate începând cu 25.05.1998. În acest timp, am schimbat funcţia prin concurs de 5 ori (laborant, informatician ... (vezi toată discuția)