avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sporul de fidelitate in invatamant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sporul de fidelitate in invatamant

Buna seara,
Va rog sa-mi precizati daca se acorda sporul de fidelitate unui cadru didactic care afost in concediu de ingrijire copil? (mai exact daca aceasta perioada
este considerata vechime in invatamant)
Cu stima,
qwaszx
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 16:41, 21 Septembrie 2011
art.3, alin. F: Sporul de stabilitate prevăzut la art. 50 alin. (11) din Legea nr. 128/1997, cu modificările şi completările ulterioare, se acordă pentru o vechime efectivă, neîntreruptă în învăţământ de peste 10 ani personalului didactic auxiliar care îşi desfăşoară activitatea în învăţământ. Prin vechime efectivă, neîntreruptă în învăţământ de peste 10 ani se înţelege activitatea realizată în calitate de personal didactic cu contract de muncă într-o unitate/instituţie de învăţământ. Personalului didactic auxiliar care a fost încadrat pe funcţie didactică de predare în timpul celor 10 ani i se consideră vechime neîntreruptă şi perioadele în care acesta a avut catedră rezervată în învăţământ.
(2)Sporul de stabilitate se acordă personalului didactic auxiliar, indiferent de perioada când a fost acumulată vechimea efectivă a celor 10 ani neîntrerupţi în învăţământ, conform celor prevăzute la alin. (1).(3)Perioadele în care personalul didactic auxiliar s-a aflat în concediu fără plată, conform Legii nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic, cu modificările şi completările ulterioare, nu întrerup vechimea pentru acordarea sporului de stabilitate.
(4)Se recunoaşte ca vechime neîntreruptă în învăţământ pentru plata acestui spor perioada concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani (3 ani), prevăzută de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005, aprobată cu modificări prin Legea nr. 7/2007, cu modificările şi completările ulterioare, şi perioada în care personalul didactic auxiliar a efectuat stagiul militar, după care s-a reîntors la post.

Ultima modificare: Marți, 20 Septembrie 2011
maria_cseh, utilizator
Legea 128/1997 - Statutul personalului didactic a fost abrogata prin Legea 1/2011 .
Da, se recunoaste, cf. art. 255
(6) Personalul didactic are dreptul la intreruperea activitatii didactice, cu rezervarea postului, pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copiilor cu handicap, conform prevederilor legale in vigoare. De acest drept poate beneficia numai unul dintre parinti sau sustinatorii legali.
(7) Perioada de rezervare a postului didactic, in conditiile alin. (1)— (6), se considera vechime in invatamant.

Evident, nu se poate considera vechime neintrerupta pentru inscrierea la grad didactic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil se considera vechime in invatamant? Simona-Florentina Simona-Florentina Sunt angajata in invatamant de la 1.09.2003 si am suspendat contractul de munca in februarie 2007 pentru 2 ani pe motivul cresterii si ingrijirii copilului. ... (vezi toată discuția)
Spor de fidelitate BODRON NICOLETA BODRON NICOLETA La 01.10.2008 avand o vechime in invatamant de 10 ani si o luna,prof. I,grad def.am avut un salariu de incadrare corespunzator unei transe de salarizare ... (vezi toată discuția)
Vechime neîntreruptã în aceeaºi unitate în perioada concediului fãrã platã khartumin khartumin Bună ziua, Sunt angajat într-o Universitate începând cu 25.05.1998. În acest timp, am schimbat funcţia prin concurs de 5 ori (laborant, informatician ... (vezi toată discuția)