avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii angajare absolventi
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

angajare absolventi

Buna-ziua, va rog sa imi acordati cateva sfaturi.
Am o firma si vreau sa angajez un proaspat absolvent de facultate- pana acum nu aveam nici un angajat pe firma. Acest absolvent a depus luna trecuta la AJOFM un dosar cu copie de pe act de studii universitare, de pe act de identitate si adeverinta medicala, si i s-a spus sa vina dupa 1 septembrie cu actele in original pentru somaj.
Eu vreau sa agajez aceasta persoana, ce acte imi trebuie afara de copii de pe actele de identitate, cazier, analize medicale si act de studii?
Pentru a beneficia de subventia de la stat stiu ca trebuie sa semnez o conventie cu AJOFM, dar cand fac acest lucru - trebuie sa inregistrez mai intai contractul de munca la ITM?
Ca eu sa nu platesc impozite la stat pe acest salariu, ce suma maxima pot scrie in contractul de munca, caci am inteles ca asa vin banii de la stat, prin decontarea impozitelor?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: narcisa21 , utilizator 15:13, 5 Mai 2010
1. Daca va angajati la o firma cu capital privat, va poate da un salariu mai mare decat minimul cerut de lege. Dar asta depinde de patron (administrator).
2. Pentru a-l convinge pe angajator sa va dea un salariu mai mare aratati-i ca puteti, in afara sarcinilor de secretara, sa indepliniti si sarcini in profesia dvs. (jurist) si ca astfel va avea de castigat.
Succes!
pe acel post de secretara nu ma mai agit pentru ca agentiile imobiliare sunt la pamant. nu fac ei apai sa dea mai mult la salariu. oricum caut alt loc de munca pentru ca acolo chiar nu se merita:(
Am si eu o intrebare tot legata de angajare absolventi...
Am fost angajata conform legii ,am studii sup ec si sunt angajata ca dir ec...cu salar brut de 1200...Deci toate bune..
Am depus in decembrie 2008 pt firma dosarul cu toate actele necesare pt a imi fi aprobata conventia si pt a primii acei 1.5 ori salarul min brut de atunci.
De asemenea in nume propriu am cerut acea prima pt prima angajare ca absolventa in valoare de 500 de lei si mi-au spus ca trebuie sa astept acasa instiintare de la Minister..
In nici unul din cele 2 cazuri pana in luna mai nu am primit nici un raspuns si nici un ban.

Am citit in lege si nu este trecut niciunde un termen...
Imi puteti spune cum pot actiona?..Au trecut 6 luni si nu am primit nici un ban!
Conventia ati primit-o semnata? Vreti sa va spun un "secret": AJOFM-urile nu au bani sa plateasca conventiile si celelalte masuri active... Probabil ii veti primi cand vor avea bani. Insa, bugetul... sarac. De ce nu mergeti sa intrebati ce se intampla?
1. Conventia este in favoarea angajatorului deci el trebuie sa umble pentru ea si nu dvs.
2. Spuneti-i sa se duca la AJOFM ca au sosit banii pentru conventii dar ... ca la noi ... se aproba "pe pile" (pentru a face economii la BASS).

Alte discuții în legătură

Incadrarea in munca marialb marialb Ași vrea să aflu care sunt facilitățile unei firme,în situația angajări unui somer cu diplomă de bacalaureat și studi superioare în ... (vezi toată discuția)
Angajare absolventi Vioreld Vioreld salutare. imi puteti spune si mie pashii care trebuiesc urmatzi daca firma vrea sa angajeze absolventi, in cazul carora Somajul contribuie cu un procent la ... (vezi toată discuția)
Dati-mi un sfat! bobo2010 bobo2010 Buna ziua! M-am angajat acum 1 an si 10 luni la o firma, printr-o conventie de 3 ani pentru tinerii absolventi.Pe scurt contractul semnat intre firma si ... (vezi toată discuția)