avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii angajare absolventi
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

angajare absolventi

Buna-ziua, va rog sa imi acordati cateva sfaturi.
Am o firma si vreau sa angajez un proaspat absolvent de facultate- pana acum nu aveam nici un angajat pe firma. Acest absolvent a depus luna trecuta la AJOFM un dosar cu copie de pe act de studii universitare, de pe act de identitate si adeverinta medicala, si i s-a spus sa vina dupa 1 septembrie cu actele in original pentru somaj.
Eu vreau sa agajez aceasta persoana, ce acte imi trebuie afara de copii de pe actele de identitate, cazier, analize medicale si act de studii?
Pentru a beneficia de subventia de la stat stiu ca trebuie sa semnez o conventie cu AJOFM, dar cand fac acest lucru - trebuie sa inregistrez mai intai contractul de munca la ITM?
Ca eu sa nu platesc impozite la stat pe acest salariu, ce suma maxima pot scrie in contractul de munca, caci am inteles ca asa vin banii de la stat, prin decontarea impozitelor?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: narcisa21 , utilizator 15:13, 5 Mai 2010
Daca aveti semnat contractul cu ei, puteti sa ii dati in judecata. Insa atata timp cat au refuzat sa semneze conventia...
unangajatnemultumit a scris:

Multumesc pentru raspuns, nu imi era foarte clar. Nu am avut de ales decat sa demisionez pentru ca angajatorul nu a dorit sa piarda banii primiti de pe urma mea si a folosit toate caile posibile pentru a ma face sa demisionez.:( Refuza sa imi mareasca salariul si imi dadea de lucru de stateam multe ore peste program....multe altele...
Nu as fi avut nici un castig decat o satisfactie enorma pt ca nu au meritat acei bani. Nu am crezut ca la mine in tara o sa ma simt vreodata dezavantajata din cauza etniei. Patronul meu e de nationalitate maghiara, la fel si 98% din angajati si am observat ca inlatura romanii unul cate unul.In Romania totul e posibil!
Oricum am gasit un post mult mai bun si va multumesc, di nou pentru raspuns!


Eu sincera sa fiu te felicit ca ai avut curajul sa lucrezi intr-o firma unde 98% erau maghiari. Nu sunt sovina, am prieteni maghiari, jos palaria in fata calitatilor lor, dar intr-o firma cu 98% personal maghiar e greu, si probabil si invers!
Nu uita totusi: "Un sut in fund este un pas inainte" Din nou adevarat...
Succese multe in continuare, sau succesuri?! cum vrei
buna seara.
revin cu o intrebare legata de legea 76/2002, de fapt am nevoie de o clarificare. acolo este mentionat la art 83- (4) Absolventii pot fi incadrati in conditiile art. 80, o singura data pentru fiecare forma de invatamant, in termen de 12 luni de la data absolvirii studiilor.
lucrurile stau in felul urmator:
- am terminat facultatea in vara 2008, dar am avut 2 restante
- cele 2 restante le-am sustinut in feb 2009 (atunci mi-a fost incheiata situatia scolara)
- licenta am sustinut-o in vara 2009
intrebarea este....la mine se mai aplica art 83, subpunctul 4 sau nu? cand se considera ca am absolvit? cand s-a incheiat promotia, cand am finalizat toate studiile sau cand am sustinut licenta?

va multumesc.
Atunci cand ati absolvit,adica cand ati terminat.
sunt angajat de 1 an pe subventie pt absolventii de studii superioare si as dori sa stiu cum procedez la terminarea acestui an,pt prelungirea termenului pe 3 ani ( +2 ani
Multumesc !

Ma ajutati??va rog
Angajatorul beneficiaza de acest ajutor de la stat timp de 12 luni...sau 3 ani....

Alte discuții în legătură

Incadrarea in munca marialb marialb Ași vrea să aflu care sunt facilitățile unei firme,în situația angajări unui somer cu diplomă de bacalaureat și studi superioare în ... (vezi toată discuția)
Angajare absolventi Vioreld Vioreld salutare. imi puteti spune si mie pashii care trebuiesc urmatzi daca firma vrea sa angajeze absolventi, in cazul carora Somajul contribuie cu un procent la ... (vezi toată discuția)
Dati-mi un sfat! bobo2010 bobo2010 Buna ziua! M-am angajat acum 1 an si 10 luni la o firma, printr-o conventie de 3 ani pentru tinerii absolventi.Pe scurt contractul semnat intre firma si ... (vezi toată discuția)