avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Masina pentru piese schimb
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Masina pentru piese schimb

Buna, am o firma noua, activitatea principala Comercializarea materialelor lemnoase. Am achizitionat o masina pentru piese de schimb cu 6000 lei, intrebarea mea este :cum contabilizez aceasta intrare? si daca se poate trece direct pe cheltuieli? Va multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 14:54, 9 Septembrie 2011
Ce intelegeti prin masina: utilaj sau autoturism?
Va ror sa dati mai multe detalii. Mai aveti mijloace de transport apartinand societatii ? Piesele de shimb le veti folosi pentru aceste mijloace fixe? Genereaza ele un venit societatii?
Nu avem alta masina, vrem sa achizitionam un autoturism si piesele acestea sa folosim pentru acest mijloc fix.
Masina trebuie inregistrata in contabilitate ca mijloc fix. Nu o puteti dezmembra inainte de a fi declarata la fisc. Apoi faceti o propunere de casare, se va dezmembra pe baza procesului verbal de casare,iar pentru piesele recuperate veti face intrare in gestiune. Se va radia si de la finante. Asta daca doritii sa nu aveti probleme in cazul unui control.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mijloace fixe nefunctionale camicami camicami Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Am in evidenta contabila ,la mijloace (cont 2133), trei autovehicule care nu mai sunt functionale,ele,ca ... (vezi toată discuția)
Casare mijloace fixe ela30 ela30 Buna ziua, Doresc sa casez niste utilaje vechi(peste 15 ani). Amortizarea nu a fost calculata integral desi din punct fiscal trebuiau amortizate in 8 ... (vezi toată discuția)
Amortizare utilaje gabi1 gabi1 Buna seara, As dori sa stiu daca exista o modalitate de a casa utilaje uzate moral , dar care nu sunt amortizate integral.Va multumesc,o seara buna. (vezi toată discuția)