avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Incadrare in grad de handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Incadrare in grad de handicap

As dori sa stiu daca se acorda pensie pentru miopie,si daca da,de la ce dioptrie se acorda aceasta.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Elladyyy , utilizator 10:48, 12 Septembrie 2011
in primul rand, persoanele cu handicap nu primesc pensie.
in al doilea rand, nu are importanta numai dioptria ci se cere un examen oftalmologic complet (fund de ochi, acuitate vizuala, camp vizual etc.)
in al treilea rand este importanta si varsta la care au aparut problemele.
evaluarea in vederea incadrarii in grad de handicap se face de catre serviciul de evaluare complexa din cadrul directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului din judetul/sectorul unde aveti domiciliul iar incadrarea este hotarata de catre comisia de evaluare a persoanelor cu handicap din judetul/sectorul de domiciliu.
daca doriti un sfat avizat, trebuie sa mergeti la medicul din cadrul serviciului de evaluare complexa cu toate actele medicale pe care le aveti si sa il intrebati daca dumneavoastra va incadrati in grad de handicap.
daca doriti pensie de invaliditate, trebuie sa mergeti ca comisia de expertiza a capacitatii de munca din cadrul casei de pensii teritoriale.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pt diabet georgeta1977 georgeta1977 soacra mea are diabet si e dependenta de insulina, as dori sa stiu daca are dreptul la pensie. are 52 de ani si nu cred ca a lucrat vreodata cu crte de munca. (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap andreea07101988 andreea07101988 am o miopie forte la vod -16 la vos -17 si strabism convergent. As pute beneficia de o pensie de handicap? (vezi toată discuția)
Incadrare grad handicap vizual (are rost sa ma agit?) fergus fergus Buna ziua. Stiu, imi veti spune ca singura institutie careia ma pot adresa si care imi poate spune daca ma incadrez sau nu intr-un grad de handicap este ... (vezi toată discuția)