avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revizuire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revizuire

Buna ziua,
As dori sa stiu cum ar arata o cerere depusa la instanta prin care solicit transferul de competenta in rezolvarea spetei catre instanta superioara Curte de Apel, avand in vedere faptul ca cererea de revizuire de intemeieaza pe art. 322 alin. 7 privind existenta de hotarari definitive potrivnice, date de instante de grade diferite (tribunal si judecatorie), in aceeasi pricina, intre aceleasi persoane, avand aceeasi calitate? (precizez ca cererea a fost introdusa la ultima instanta in contextul in care redactarea hotararii s-a facut dupa termenul de 30 de zile de la data pronuntarii si pt. a nu intervenii tardivitatea cererii de revizuire).
O alta intrebare: contestatia in anulare este judecata de catre instanta a carei hotarare face obiectul contestatiei in anulare? (precizez speta: contestatia in anulare vizeaza o hotarare irevocabila data in recurs de catre Tribunal in cadrul unei contestatii la executare, hotarare prin care instanta nu s-a pronuntat pe un motiv din cererea de recurs, motiv care este impus si de catre Curtea de Apel prin motivarea hotararii curtii ramasa irevocabila, hotarare s-a investit cu formula executorie si in baza careia s-a declansat procedura de executare silita).
Va multumesc anticipat pt. raspunsurile dvs.

Cel mai recent răspuns: bcory , utilizator 22:11, 1 Septembrie 2008
Da, exact, cererea de revizuire am depus-o la Tribunal, nu din nestiinta, dar trebuia sa o depun in termen de 30 de zile de la data pronuntarii, iar redactarea hotararii revizuite nu fusese finalizata. Deci va trebui sa depun o cerere de transfer de competenta (sau exista un alt termen juridic specific acestei situatii), de ceea ce am nevoie este un model de astfel de cerere (exista ceva tipic sau pur si simplu fac o cerere standard in care motivez obiectul cererii)?
Multumesc inca o data

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere revizuire mjion mjion Buna ziua, am inregistrat la ICCJ o cerere de revizuire, pentru o sentinta data de CABuc, contencios admfiscal. In ce consta sedinta de revizuire?In cerere am ... (vezi toată discuția)
Revizuirea hotararii Liliana Tanase Liliana Tanase Am castigat un proces la tribunal. La curtea de apel am pierdut. La ce instanta trebuie sa adresez cererea de revizuire a hotararii definitive si irevocabile ... (vezi toată discuția)
Foarte important. simpatyk simpatyk Intrebare :daca cer revizuirea hotararilor unde se depune cererea si cine judeca din nou si unde se judeca,ca daca se judeca de curtea de apel unde am pierdut ... (vezi toată discuția)