avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie invaliditate grad II
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie invaliditate grad II

am decizie de incapacitate de munca grad II, mi s-a desfacut contractul de munca, mi-am depus dosarul pentru pensie, dar am primit raspuns de la casa de pensii ca mi se respinge cererea pe motiv ca n-am stagiu de cotizare 20 ani . ce pot sa fac ? nu ma pot angaja ca am decizie de la medic gra II. ce sa fac ?
Cel mai recent răspuns: dianami , utilizator 23:56, 12 Septembrie 2011
La ce spuneti dumneavoastra "decizie de incapacitate de munca"?! La certificatul de incadrare in grad de handicap? Daca este asa, acel certificat nu va impiedica in niciunfel sa va angajati. Din contra, atat dumneavoastra, cat si angajatorului, legea va acorda unele facilitati,
Intr-adevar ,daca sunteti pensionata de invaliditate, incadrata in gradul I sau II, conform legislatiei in vogoare (Legea263/2010) ,dumneavoastra nu puteti cumula salariul cu pensia de invaliditate .
"Art. 114. - (1) In sistemul public de pensii, plata pensiei se suspenda incepand cu luna urmatoare celei in care a intervenit una dintre urmatoarele cauze:
......................................................................................................
e) pensionarul de invaliditate, incadrat in gradul I sau II, se regaseste in una dintre situatiile prevazute la art. 6 alin. (1) pct. I, II sau IV, cu exceptia consilierilor locali sau judeteni;

(Art. 6. - (1) In sistemul public de pensii sunt asigurate obligatoriu, prin efectul legii:
   I. a) persoanele care desfasoara activitati pe baza de contract individual de munca, inclusiv soldatii si gradatii voluntari;)

In concluzie ,pana la indeplinirea stagiului de cotizare ,ramane doar pensia de invaliditate grd 2.
decizie data de medic primar expertiza medicala de la casa de pensii, grad 2 de invaliditate, cauza invaliditatii - boala obisnuita
Ultima modificare: Luni, 12 Septembrie 2011
cflori2002, utilizator
Decizia medicului de incadrare in grad de invaliditate,nu interzice dreptul la munca.Dreptul la munca il interzice decizia de pensionare,pensia de invaliditate grad 1 sau 2.
pe decizia de invaliditate este trecuta capacitatea de munca?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de invaliditate dutu35 dutu35 Daca o persoana se pensioneaza pe caz de boala din motive medicale iar dupa o anumita perioada se reintoarce in cimpul muncii ce se intimpla? (vezi toată discuția)
Pensionatul de boala (pensie definitiva) poate sa lucreze si cat? blasone blasone Pensionatul de boala cu pensie definitiva poate sa lucreze in continuare si cate ore pe zi? (vezi toată discuția)
Actualizare decizie medicala asupra capacitatii de munca Mircea Cristian Mircea Cristian Urmare a unei operatii de adenocarcinom la colon,in mai 2012,am fost pensionat de boala cu gradul 2 de invaliditate.Acest statut a fost valabil mai intii ... (vezi toată discuția)