avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA recuperare tva dupa hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

recuperare tva dupa hotarare judecatoreasca

Aş dori sǎ recuperez tva-ul aferent unor facturi emise cǎtre un client, care nu a mai achitat aceste facturi, avem de la instanţa judecǎtoreascǎ o hotǎrâre definitivǎ, sǎ-l executǎm nu putem, deoarece acesta este în reorganizare (s-a dispus omologarea concordatului preventiv şi suspendarea tuturor procedurilor de executare silitǎ) . Pot cere de la fisc recuperarea tva-ului?
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 07:28, 12 Septembrie 2011
Nu puteti dacat sa va inscrieti la masa credala cu suma respectiva, daca mai sunteti in termen si nu s-au inchis tabelele definitive consolidate.
art. 138 cod fiscal
Ajustarea bazei de impozitare
Baza de impozitare se reduce în următoarele situaţii:
[...]
d) în cazul în care contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate nu se poate încasa din cauza falimentului beneficiarului. Ajustarea este permisă începând cu data pronunţării hotărârii judecătoreşti de închidere a procedurii prevăzute de Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, hotărâre rămasă definitivă şi irevocabilă

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Client rau platnic ioana.diana.cristea ioana.diana.cristea Buna ziua, Am in contabilitate un client mai vechi, care nu si-a achitat datoria si care este in insolventa. Daca nu am procedat la nici o masura legala de a ... (vezi toată discuția)
Clienti incerti ContSters146856 ContSters146856 Am un client care nu a mai platit de 3 ani.In acest timp firma a fost declarata in faliment, cu hotarare definitiva si irevocabila. Fiind inscrisi la masa ... (vezi toată discuția)
Tva sume nerecuperate lenu_ro lenu_ro bonjure! va rog sa ma lamuriti, un client are datorie catre soc noastra suma de 25.000 lei, si este in procedura de faliment. intrebarea mea este : eu mai ... (vezi toată discuția)