avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil in afara casniciei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil in afara casniciei

Buna ziua,
Familia se confrunta cu o problema destul de grava, sotul meu este acuzat cum ca ar avea un copil in afara casniciei, dar adevarata problema este ca noi suntem plecati la munca in afara tarii, iar perioada precizata de doamna respectiva nu corespunde cu perioada in care noi am fost in tara.Acum intrebarea mea este daca se poate afla de la registrul starii civile,evidenta populatiei adevarata data de nastere al copilului, daca este o informatie pentru public, iar daca nu care sunt pasii care trebuie urmati pt a avea acces la certificatul de nastere.
Multumesc.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 23:00, 13 Septembrie 2011
Si daca a fost si ea in afara tarii...?
Incercati sa va cautati un avocat daca problemele vor lua amploare si se va deschide proces.
Daca afirmatia este scrisa sau se poate dovedi sau o face publica, puteti sa fac o cerere judecatoreasca pentru a apara dreptul la onoare si imagine,cerand si reparare daune morale si materiale. Cheltuiele etc. conform Constitutia, care la art.28 dispune: „Dreptul la viatã precum si dreptul la integritate fizicã si psihicã ale persoanei sunt garantate” si la art.30 (6): „Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viata particularã a persoanei si nici dreptul la propria imagine” Prin aceasta actiunea veti fi sigur ce minte sau are vreuna dovada de ceea ce zice, sau cere recunoasterea prin proba biologica. Asta e riscul, dar aveti perfect dreptate sa fiti sigura. Eu, personal, n-ar fac nimica, asa cum va spus celealte consultanti de mai sus.
Este foarte interesant ce ziceti insa sub aspectul invocat de dvs. nu cred ca ar avea sanse sa obtina castig de cauza in Romania.
In Spania credeti ca s-ar putea asa ceva?

Poate ca femeia a gresit pur si simpu...si a crezut in mod eronat ca el fi tatal copilului...

Nu se pot acorda daune decat daca s-ar dovedi in mod indubitabil ca era imposibil sa se intalneasca...si daca s-ar dovedi acest lucru tot ar fi greu ca instanta sa acorde daune deoarece poate exista si posibilitatea sa nu se poata dovedi efectiv dar sa fie adevarat...
Ca ipoteza posibila si imposibil de inlaturat...

Greselile facute publice care incalca dreptul la onoare se plateste in orice ordonament derivat din drept roman, prin actiunea iuliana, daca nu este prevazuta expres in legiile speciale ad hoc. Cel care tine obligatia sa dovedeasca este cel care afirma ceva impotriva onoare persoanei respectiva.
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2011
Alvaro Liniers, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, doresc sa stiu care ar fi procedura de stergere a ... Adina Borta Adina Borta Buna ziua, Doresc sa stiu care ar fi procedura de stergere a numelui tatalui din certificatul de nastere pentru urmatoarea situatie. Detinatorul ... (vezi toată discuția)
Pot contesta paternitatea unui "nepot"? BUNICA2009 BUNICA2009 Buna ziua! as dori sa stiu daca am dreptul sa contest paternitatea unui copil care legal este al fiului meu,dar care provine defapt dintr-o relatie ... (vezi toată discuția)
Paternitate roxana000 roxana000 Buna ziua,fratele meu a facut un copil cu o domnisoara/doamna,iar copilul nu este pe numele lui,este pe numele fostului sot al doamne/domnisoarei ... (vezi toată discuția)