avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune

In ce conditii se poate dobandi un drept de proprietate prin uzucapiune?
Cel mai recent răspuns: fergus , utilizator 18:43, 16 Septembrie 2011
sa existe posesia continua, neintrerupta, neviciata timp de 30 de ani asupra bunului imobil daca nu exista just titlu. daca exista just titlu atunci durata posesiei e de 20 de ani.
Multumesc. La ce va referiti, totusi, prin "just titlu"?
prin just titlu legislația civilă înțelege un înscris prin care posesorul a intrat în posesia imobilului și pe care el îl crede a fi valabil, dar de fapt acel înscris nu face transferul dreptului de proprietate. de exemplu o chitanță de mână .
fergus a scris:

Multumesc. La ce va referiti, totusi, prin "just titlu"?


Just titlu reprezinta orice titlu translativ de proprietate , vanzare-cumparare, donatie, schimb etc, care, desi nu indeplineste conditiile de valabilitate, de exemplu, actul de vanzare incheiat intr-o alta forma decat era prevazuta de lege ori de vanzatorul care nu este proprietar,dca dreptul posesorului de bunacredinta de a culege fructele ori chiar de a dobandi proprietatea prin prescriptie.

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Titlul de proprietate haiman haiman bune ziua eu am cumparat an 1984 un teren cu casa de 3 camere acesta mea fost vandut cu chitanta de mana petru ca asa era atunci acum vreau sa optin titlu de ... (vezi toată discuția)
Rechin imobiliar mia26maria mia26maria Va scriu in speranta ca undeva cineva imi poate da un raspuns..am un teren langa casa unde locuiesc, de 11 ari ,cumparat cu acte de mana in 1992 de mama ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune henriettebondar henriettebondar As avea cateva intrebari in legatura cu [b]uzucapiunea extratabulara[/b],avand in vedere ,,perioada de tranzitie,, de la Codul Civil din 1864 la Noul Codul ... (vezi toată discuția)