avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Cum pot participa in comisiile electorale
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Cum pot participa in comisiile electorale

As vrea sa stiu unde scrie cum poate o persoana sa faca parte din personalul aflat in sectiile de votare si cu cat sunt remunerate aceste persoane. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cornelv , utilizator 10:33, 26 Septembrie 2011
Cand se vor organiza alegerile, primariile stabilesc o lista cu persoanele propuse ca presedinti si vicepresedinti sectiilor de votare (lista se inainteaza BEJ pentru tragerea la sorti).. Apoi, fiecare partid politic in parte isi desemneaza reprezentantul in comisie. Deci, fie depuneti o cerere la primarie pentru a fi desemnat (vice)presedinte al sectiei de votare, fie convingeti un partid politc sa va desemneze ca reprezentant al sau la masa.
Multumesc mult! Dar as vrea sa stiu in ce act normativ scrie!
Legea 35/2008 si legea 67/2004 (modificata si actualizata).
Multumesc foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedintii si loctiitorii sectiilor de votare haifa haifa Buna ziua, as dori sa stiu care este baza legala pt desemnarea presedintiilor si loctiitoriilor sectiilor de votare? Cine desemneaza persoanele care sa ... (vezi toată discuția)
Respingere candidatura presedinte sectie de votare dupa validarea listei de catre tribunal giv giv Buna ziua stimati colegi! Intrebarea mea pentru dumneavoastra este simpla: Se poate ca un presedinte de sectie de votare sa fie recuzat dupa ce hotararea de ... (vezi toată discuția)
Membru a unei sectii de votare? Gabriel Alionte Gabriel Alionte Buna ziua, Care sunt demersurile care trebuiesc urmate pentru a fi membru a unei sectii de votare sau chiar presedinte de sectie? Multumesc! (vezi toată discuția)