avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Respingere candidatura presedinte sectie de votare ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Respingere candidatura presedinte sectie de votare dupa validarea listei de catre tribunal

Buna ziua stimati colegi!
Intrebarea mea pentru dumneavoastra este simpla:
Se poate ca un presedinte de sectie de votare sa fie recuzat dupa ce hotararea de numire a fost emisa pe motiv ca nu am depus actele direct la sediul Primariei?
Pe scurt.
Am depus dosarul in termen pentru presedinte de sectie la Prefectura Olt cu toate actele complete.
Prefectura l-a inaintat spre primaria de domiciliu in vederea introducerii subsemnatului pe lista de juristi pe care primaria o va transmite la Prefectura pentru tragerea la sorti.
Am fost tras la sorti pentru o sectie conform P.V. nr. 23163/31.05.2012 al Tribunalului Olt.
Lista aici:

[ link extern ]

Ne-am intalnit sambata, am constituit biroul sectiei de votare, am tras la sorti reprezentantii partidelor. Am semnat P.V. de preluare a sectiei de votare, listele cu candidati spre afisare s.a.m.d.

M-a sunat cineva sa imi spuna ca s-a facut contestatie de catre primar ca am depus hartia la prefectura si nu prima data la el si s-a adimis contestatia fiind recuzat decizia fiind irevocabila.

Intrebarea mea este:
Atata timp cat prefectura a inaintat (redirijat corespunzator) cu o adresa de inaintare, in termen si cu buna credinta primariei actele mele complete conform legii nu echivaleaza cu depunera directa la sediul primariei a documentatiei de candidatura la tragerea la sorti pentru listele de presedinti ai sectiei de votare?
Care ar fi argumentatia logica pentru respingerea candidaturii?
Precizez ca in situatia mea sunt toti juristii de la Sectiile de votare ale orasului Scornicesti. Au fost revocati toti juristii si au fost inlocuiti cu persoane cu 12 clase (angajati ai primariei desigur).

Deocamdata nu mi s-a comunicat oficial acest lucru.
Avand in vedere ca de la data constiturii pana la data revocarii sunt presedinte de drep al sectiei de votare nu trebuie sa fiu plati pentru ca am functionat de la data numirii pana la data revocarii?

Dumneavoastra ce parere aveti?
Tine justificarea ca nu m-am dus direct la Primarie (sa ma rog de Primar sa imi primeasca actele) si Prefectura a inaintat actele mele la Primarie?
Multumesc!


P.S.
Daca am gresit sectiunea rog un moderator sa mute topicul la sectiunea corespunzatoare.
Ultima modificare: Luni, 4 Iunie 2012
giv, utilizator
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 18:06, 5 Iunie 2012
Nu sunt un bun cunoscator al legislatiei electorale .. insa nu vad sensul acceptarii de catre Prefectura a dosarului dvs, daca legea prevede ca trebui depus la Primarie ..

De asemenea, in lipsa unei hotarari a Tribunalului sunteti in continuare presedinte de drep al sectiei de votare si va trebui sa fiti platit pentru perioada cuprinsa intre data numirii si pana la data revocarii din functie.
Actele au fost depuse prin posta. Prefectura doar le-a inaintat unde trebuia.
Cine trebuie sa ma plateasca?
Din cate stiu eu presedintele sectiei de votare face lista cu pontajul si o inainteaza Prefecturii spre plata. Daca eu o sa fiu inlocuit cu alt presedinte acesta clar nu ma va mai trece in pontaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot participa in comisiile electorale cornelv cornelv As vrea sa stiu unde scrie cum poate o persoana sa faca parte din personalul aflat in sectiile de votare si cu cat sunt remunerate aceste persoane. Multumesc. (vezi toată discuția)
Functionar public candidat la functia de primar maricica25 maricica25 daca esti functionar public si candidez la functia de primar pe listele unui partid, ai depus dosarul cu candidatura la sectia de votare ,ai solicitat ... (vezi toată discuția)
Prezenta in birourile electorale de circumscriptie locala 2012 popanca popanca Este obligatoririe prezenta vicepresedintelui BEC? Din ce data se face pontajul pentru presedinte si vicepresedinte? (vezi toată discuția)