avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de urmas

o cunostinta e casatorita de 11 ani cu o persoana care e pensionara.Poate primi pensie de urmas dupa moartea lui?(ea este casnica nu a lucrat niciodata)
Au si un baietel minor.Si acesta va primi pensie dupa moartea tatalui?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 18:29, 14 Septembrie 2011
Este normal sa creasca.
Pentru un urmas pensia este de 50%
Pentru doi 75%:2=37,5%
Toate cifrele legate de cuantumul pensiei,ca este pentru 1 sau 2 urmasi sunt deocamdata niste imaginatii.Deocamdata nu se stie momentul(luna si anul)cand se va apela la pensia de urmas.Cifrele pot fi modificate prin disparitia(sau micsorarea)diminuarii si prin cresterea valorii punctului de pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie femei cory27 cory27 mama mea a auzit pe nu stiu unde ca sunt femei care, desi nu au avut servici dar au crescut mai multi copii, au o pensie minima de vreo 300 lei. stie cineva ... (vezi toată discuția)
Pensia de boala/pensia la limita de varsta FloryRody FloryRody Buna ziua. Mama mea are pensie de boala si a implinit varsta de 59 de ani(in aprilie)si am inteles ca nu ar trebui sa faca nici un demers pentru a fi incadrata ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas dana12371 dana12371 Buna ziua As dori sa stiu daca mama mea poate beneficia de anumite drepturi in urma decesului tatalui meu(decedat in luna iunie 2012).Mama mea este ... (vezi toată discuția)