avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Neclaritate la trecerea din CCC1 in CCC2
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Neclaritate la trecerea din CCC1 in CCC2

Buna ziua,
Ma aflu in urmatoarea situatie: sunt in concediu crestere copil pana la data de 11.11.2011, acum sunt insarcinata urmand sa nasc in 07.11.2011.
Doresc sa stiu daca se poate face trecerea dintr-un concediu in altul direct , doar pe baza unei cereri facuta catre primarie(conf.OUG nr.111/2010) sau trebuie luat concediu de lauzie incepand cu data de 12.11.2011.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: dianami , utilizator 19:49, 17 Octombrie 2011
Multumesc mult.Mai incerc si maine la faimoasele doamne de la Serviciul asistenta si protectia sociala a copilului de unde am primit raspunsul postat anterior.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2011
Simo15, utilizator
1. Puteti sa le spuneti ca le veti actiona in judecata pentru neaplicarea legii.
2. Asa cum v-am mai spus faceti o sesizare si la AJPS care are, totusi, oameni mai bine pregatiti profesional decat Primaria.
Sa ma lamuresc si eu: daca se naste un copil atata timp cat parintele se afla in CCC se plateste indemnizatia numai dupa ce inceteaza indemnizatia pentru primul copil si daca se depune o cerere in acest sens cu 60 de zile inainte de implinirea de catre primul copil a varstei de 1, 2 sau 3 ani? Pai parca se obtinuse prin instanta acordarea indemnizatiei pentru fiecare copil. Sau asta este valabil doar in cazul gemenilor? In cazul doamnei este vorba de cateva zile dar stiu o persoana la care este vorba de 5 luni care se vor suprapune...
Buna ziua
am si eu o intrebare legat de acest subiect pentru ca responsabila de RU nu m-a lamurit. In cazul suprapuneri CCC se pastreza indemnizatia avuta in primul CCC si pot opta pentru 2 ani sau trebuie sa depun un nou dosar in care, potrivit noii legi, trebuie sa optez pentru 1 an cu 75% din primul CCC sau maxim 1200 ron 2 ani?
Lulica:
1. Daca se naste un copil in timpul CCC1, atuncii CCC2 incepe dupa ce se termina CCC1.
2. - Daca amandoi copiii sunt nascuti incepand cu 01.01.2011 pe perioada de suprapunere a CCC1 cu CCC2 se mai plateste in plus, peste indemnizatia de CCC1, inca 600 lei pe luna.
- daca primul copil este nascut inainte de 01.01.2011 atunci nu se mai platesc cei 600 lei.
3. Daca e vorba de o nastera multimpla atunci se plateste indemnizatia pentru un copil, calculata conform legii, la care se adauga cate 600 lei pentru fiecare copil nascut in plus.

mirunaa:
1. Daca in timpul CCC1 mai nasteti un copil, la data incetarii CCC1 veti intra in CCC2 si veti primi aceeasi indemnizatie ca la CCC1.
2. - Inainte de a intra in CCC2 faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii CIM pana ce al coilea copil va implini 1 an sau 2 ani, in functie de ce varianta alegeti (anexati la cerere si o copie dupa certificatul de nastere al celui de al doilea copil).
- Procedati la fel si la Primarie, unde ati depus dosarul pentru CCC1.
- Asadar nu se mai face alt dosar ci se completeaza cel initial.

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie crestere al doilea copil vasile12 vasile12 Buna ziua, Beneficiez de concediu crestere copil pe o perioada de 2 ani. Urmeaza sa nasc al doilea copil inainte de terminarea celor doi ani. Cum se ... (vezi toată discuția)
Ccc pentru al doilea copil de catre tata in conditiile in care se suprapune cu ccc mama pentru primul copil AdrianMolo AdrianMolo Buna ziua, Am ajuns intr-un impas dupa o vizita la primarie in care doamnele respective nu au stiut sa ma lamureasca, aparent este un caz \\"foarte ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie ContSters195757 ContSters195757 salut am sa incep printr-o scurta poveste,pt a se intelege mai exact sotia mea nu lucra inainte de a ramane insarcinata deci la nastere nu a primit nici-un ... (vezi toată discuția)