Buna ziua,
Ma aflu in urmatoarea situatie: sunt in concediu crestere copil pana la data de 11.11.2011, acum sunt insarcinata urmand sa nasc in 07.11.2011.
Doresc sa stiu daca se poate face trecerea dintr-un concediu in altul direct , doar pe baza unei cereri facuta catre primarie(conf.OUG nr.111/2010) sau trebuie luat concediu de lauzie incepand cu data de 12.11.2011.
Multumesc
Multumesc mult.Mai incerc si maine la faimoasele doamne de la Serviciul asistenta si protectia sociala a copilului de unde am primit raspunsul postat anterior.
1. Puteti sa le spuneti ca le veti actiona in judecata pentru neaplicarea legii.
2. Asa cum v-am mai spus faceti o sesizare si la AJPS care are, totusi, oameni mai bine pregatiti profesional decat Primaria.
Sa ma lamuresc si eu: daca se naste un copil atata timp cat parintele se afla in CCC se plateste indemnizatia numai dupa ce inceteaza indemnizatia pentru primul copil si daca se depune o cerere in acest sens cu 60 de zile inainte de implinirea de catre primul copil a varstei de 1, 2 sau 3 ani? Pai parca se obtinuse prin instanta acordarea indemnizatiei pentru fiecare copil. Sau asta este valabil doar in cazul gemenilor? In cazul doamnei este vorba de cateva zile dar stiu o persoana la care este vorba de 5 luni care se vor suprapune...
Buna ziua
am si eu o intrebare legat de acest subiect pentru ca responsabila de RU nu m-a lamurit. In cazul suprapuneri CCC se pastreza indemnizatia avuta in primul CCC si pot opta pentru 2 ani sau trebuie sa depun un nou dosar in care, potrivit noii legi, trebuie sa optez pentru 1 an cu 75% din primul CCC sau maxim 1200 ron 2 ani?
Lulica:
1. Daca se naste un copil in timpul CCC1, atuncii CCC2 incepe dupa ce se termina CCC1.
2. - Daca amandoi copiii sunt nascuti incepand cu 01.01.2011 pe perioada de suprapunere a CCC1 cu CCC2 se mai plateste in plus, peste indemnizatia de CCC1, inca 600 lei pe luna.
- daca primul copil este nascut inainte de 01.01.2011 atunci nu se mai platesc cei 600 lei.
3. Daca e vorba de o nastera multimpla atunci se plateste indemnizatia pentru un copil, calculata conform legii, la care se adauga cate 600 lei pentru fiecare copil nascut in plus.
mirunaa:
1. Daca in timpul CCC1 mai nasteti un copil, la data incetarii CCC1 veti intra in CCC2 si veti primi aceeasi indemnizatie ca la CCC1.
2. - Inainte de a intra in CCC2 faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii CIM pana ce al coilea copil va implini 1 an sau 2 ani, in functie de ce varianta alegeti (anexati la cerere si o copie dupa certificatul de nastere al celui de al doilea copil).
- Procedati la fel si la Primarie, unde ati depus dosarul pentru CCC1.
- Asadar nu se mai face alt dosar ci se completeaza cel initial.