avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutor :)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutor :)

Buna ziua,

Acum o luna de zile am fost angajata la o firma de specialitate din Timisoara pe un post superior cu un contrat de munca de o luna care trebuia sa imi fie prelungit ulterior. Dupa doua saptamani de lucru mi-am gasit un post la o alta intreprindere mai bine plasat si platit si mi-am pus demisia la aceasta intreprindere. Ieri cand m-am dus sa imi recuperez ultimul salar aferent lunii august am aflat cu stupoare anumite lucruri si anume:

- concediul medical de 3 zile pe motive veridice de boala in prima saptamana de lucru nu mi-a fost platit, mi s-a spus ca nu am contract de durata indeterminata deci concediile de boala nu se platesc...poate fi adevarat???apoi mi s-a spus ca nu am lucrat decat 6 zile inainte de concediul de boala deci nu am dreptul legal de parca am alege cand sa fim bolnavi

- as fi avut poate dreptul legal la o zi de concediu pe luna caci pe contrat scrie 22 pe an si nu mi s-a acordat nici platit

- contractul de munca care ar fi trebuit desfacut caci am depus demisia si nu aveam preaviz nu a fost desfacut dar am fost data afara pe motiv de absenta nejustificata la locul de munca

Ce ar trebui sa fac? Este normal comportamentul directorului meu sau nu prea are dreptate?

multumesc pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:30, 15 Septembrie 2011
1. -ce fel ce concediu medical ati avut? ce cod de indemnizatie avea?
-cand l-ati prezentat angajatorului?
-aveati vechime in munca si ati prezentat la noul loc de munca adeverinta stagiu de cotizare CAS pe ultimele 6 luni?
2. cate zile ati lucrat efectiv?
3. -demisia pe care ati depus-o ati inregistrat-o? aveti vreo dovada ca ati depus acea demisie si ca angajatorul a luat la cunostinta?
-cand ati absentat de la locul de munca?
Faceti imediat o sesizare la ITM care va verifica spusele dvs. si va lua masurile prevazute de lege.
Ultima modificare: Joi, 15 Septembrie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Co, cm, demisie - toate in acelasi timp? mona_piedra mona_piedra Buna ziua, As dori sa ma ajutati in urmatoarea problema: Cum pot proceda ca si angajator, fara sa incalc legea in conditiile in care: 1. un angajat a ... (vezi toată discuția)
Demisie - plata zilelor de concediu-?? radu_cucos2006 radu_cucos2006 Buna ziua, se da urmatoarea situatie: Lucrez intr-o SC. de 2 ani si 3 luni, pe data de 1.06.2013 doresc sa demisionez ,urmand o perioada de preaviz de ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor sarlota sarlota Am fost data afara incepand cu data de 01.12.2009 Lucrez in domeniul farmaceutic. As putea sa mai stau daca intru in concediu medical? (vezi toată discuția)