avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Maiestrie juridica Made in America - Stella Award
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Maiestrie juridica Made in America - Stella Award

Inca nu suntem nici macar pe aproape de State, uite ce rezultate profitabile se obtin in instantele lor, au timp si de premiat procesomanii:
Premiul LIEBECK ( a se vedea [ link extern ] )

este numit asa dupa Stella Liebeck - de 81 ani - care a dat in judecata McDonalds pentru ca si-a varsat in poala o ceasca de cafea si a castigat 2.9 milioane $...... Detalii despre proces gasiti pe [ link extern ]

N-am mai verificat si procesele din topul de mai jos, m-a convins primul ca este real, posibil.
-Locul 5 - Kathleen Robertson, Austin, Texas, a primit o despagubire de 780.000 de dolari. Ea si-a fracturat glezna intr-un magazin de mobila, dupa ce s-a impiedicat de un baietel care alerga prin magazin.
Verdictul tribunalului i-a surprins pe proprietarii magazinului avand in vedere ca boracul era chiar copilul doamnei Robertson! :stunned:

-Locul 5 - La egalitate pe locul 5 este si Carl Truman de 19 ani care a castigat 74.000$ si cheltuieli pentru ingrijiri medicale, dupa ce un vecin a trecut cu Honda Accord peste mana lui. El se bagase pe sub masina ca sa fure rotile masinii, iar vecinul care era la volan, nu l-a vazut si a plecat din parcare ... :O

-Locul 5 - Tot pe locul 5 se afla Terrence Dickson din Bristol Pennsylvania,care dupa ce a spart o casa a vrut sa iasa prin garaj, dar usa acestuia era stricata ... si usa de acces in casa se inchisese automat in urma lui. Proprietarii erau in vacanta, asa ca hotul-minune a ramas inchis 8 zile in garaj, hranindu-se doar cu o lada de Pepsi si un sac de mancare pentru caini. El a dat in judecata casa de asigurari a proprietarului pentru ca situatia i-a cauzat stres si a castigat 500.000$

-Locul 4 - E ocupat de Jerry Williams din Little Rock Arkansas, care a fost muscat de cur de cainele vecinului, care era legat si in curtea respectivului vecin. El nu a castigat decat 14.500$ pentru ca juriul a considerat ca dl Williams a provocat "un pic" acest incident, sarind gardul si tragand cu o pusca cu alice in caine ...

- Locul 3 - Apartine don'soarei Amber Carson din Lancaster Pennsylvania,care a alunecat pe o balta de sifon intr-un restaurant si si-a rupt noada.Treaba e ca balta fusese facuta chiar de don'soara, care aruncase un pahar cu sifon in capul prietenului ei, si probabil ratase... A castigat 113,500 $.

- Locul 2 - Kara Walton din Claymont Delaware a incercat sa intre pe geamul unei toalete de la un club de noapte pentru a nu plati 3.5$ la intrare,a alunecat si si-a spart doi dinti. A dat in judecata clubul si a castigat 12.000 $ si cheltuielile stomatologice.

- Locul 1 si coronita - Merv Grazinski din Oklahoma City, a cumparat o rulota cat o casa, si cand se deplasa pe autostrada a fixat viteza pe automat si s-a dus in spate sa-si faca o cafea... Rulota a iesit bineinteles de pe autostrada si a cazut in sant. El a dat in judecata compania care a fabricat rulota pentru ca nu au specificat in manualul de utilizare ca nu trebuie sa paraseasca volanul in timp ce merge... A castigat 1.750.000$ si o noua rulota, iar compania a modificat manualul de utilizare...:D

Cum va place?
Oare in SUA nu au auzit de bunul principiu cu nemo auditur propriam turpitudinem allegans, sau de diligenta unui om mediu si alte lucruri...mai romane?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Septembrie 2008
Diana Persa, Avocat
Este foarte greu de spus cum au ajuns instantele asemenea solutii.
Pe mine ma surprind si nu reusesc sa inteleg :

-Locul 5 - Kathleen Robertson, Austin, Texas, a primit o despagubire de 780.000 de dolari. Ea si-a fracturat glezna intr-un magazin de mobila, dupa ce s-a impiedicat de un baietel care alerga prin magazin.
Verdictul tribunalului i-a surprins pe proprietarii magazinului avand in vedere ca boracul era chiar copilul doamnei Robertson!

- Locul 3 - Apartine don'soarei Amber Carson din Lancaster Pennsylvania,care a alunecat pe o balta de sifon intr-un restaurant si si-a rupt noada.Treaba e ca balta fusese facuta chiar de don'soara, care aruncase un pahar cu sifon in capul prietenului ei, si probabil ratase... A castigat 113,500 $.

In rest, depinde si de modul in care s-au judecat.Cine stie ce a stat la baza procesului.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Miercuri, 3 Septembrie 2008
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
De remarcat ca si ceilalti doi ocupanti ai locului 5 , plus cei de pe locurile 2 si 4, au reclamat prejudicii cauzate de insesi infractiunile lor - de furt, respectiv de violare de domiciliu si intrare prin efractie.:((
Ei au precedentul judiciar.
Daca au plecat de la un precedent ( de pilda intrare prin efractie) au avut ceva la baza.

La ei politia are mai multe drepturi decat la noi dar si daca incalca un drept al acuzatului e jale.Judecata si daune mari.

Cine stie ce au invocat avocatii lor in afara de precedent.
E putin ciudat dar ...cine stie...poate ca este corect:)

avocat Claudiu Lascoschi
Ar fi cel putin ciudat sa fi existat un precedent cum ca infractorii care intra prin efractie si se ranesc in orice fel in cursul acestei operatiuni, sa fie despagubiti. Despagubirile nu le-a acordat politia pentru incalcarea unor drepturi de catre politisti, ci proprietarii bunurilor...ar insemna ca proprietarii unei case trebuie sa se asigure ca in caz de spargere, hotii nu s-ar putea vatama in vreun fel, si sa le pregateasca terenul.
Diana ai pus bine problema.

Totusi, nu e vorba de hoti in cazul acela.E vorba de un alt element pe care nu il putem analiza.
Problema in general este mult mai nuantata si nu se refera la hoti care intra prin efractie.
In dreptul nostru, in practica judiciarea, adesea judecatorii nuci nu observa anumite lucruri daca nu sunt aratate de avocati.La fel si in SUA.

In SUA in caz de incalcare a proprietatii se foloseste arma.E considerata legitima aparare.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Contract de voluntariat MariusAnA MariusAnA Buna ziua. As dori o lamurire legata de un contract de voluntariat. La ONG-ul unde sunt angajat, de cateva saptamani a venit o persoana pe baza unui ... (vezi toată discuția)
Depasire termen inscriere in masa creala!!! teapa de campanie xcxc xcxc Buna ziua, Am nevoie disperata de ajutorul dumneavoastra. In campania din 2008 am facut niste materiale publicitare pentru un anumit partid. Am auzit noi de ... (vezi toată discuția)
Castiguri si promitii nicorec nicorec Buna.Sunt nou pe forum asa ca va salut pe toti si ma bucur ca sunt asemenea forumuri...am si eu o problema daca ma poate cineva ajuta...am primit acum o ... (vezi toată discuția)