avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Va rog sa-mi spuneti daca la decesul unuia din parinti copiii
isi pastreaza cota parte din partea acestuia fara a deschide succesiune atat timp cat celalalt parinte traieste. Este un subiect sensibil pe care nu-l deschide nimeni.
va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ancfd , utilizator 22:48, 22 Mai 2012
Sigur ca da! Termenul de optiune succesorala nu este ceva obscur sau ocult! Insa daca mostenitorii nu si contesta drepturile unora altora prin invocarea acestui termen se poate dezbate succesiunea fara procese conform zicalei: frate, frate, dar branza i pe bani!.
Pt a fi la adapost totusi ca nu se stie niciodata cum e viata si in ce situatii esti pus faceti aceasta acceptare. Nu costa mult e o declaratie autentica 50 de Ron.
Afla cel pe care il intereseaza subiectul.
parintele supravietuitor si ceilalti frati vor fi instiintati ca am depus? V-am spus ,e un subiect care nu se discuta cred ca parintele ar vrea sa fie el cel care hotareste .Mentionez ca locuieste singur dar cred ca are o preferinta.
Nu ! Nu va fi instiintat! Aceasta declaratie asa cum v am mai sous se depune la RNOS (Registru de Optiuni Succesorale). Cu ocazia dezbaterii succesiunii care sa speram ca va fi cat mai inkolo, in sensul ca ii dorim mamei dvs multa sanatate, notarul care va instrumenta procedura succesorala are obligatia de a verifica acest Registru. Iar dvs veti avea si dvs un original al declaratiei pe care il puteti pune la dosarul succesiunii.
Va multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Mosteniri ella2010 ella2010 daca fratele meu in urmatoarele 6 luni,nu isi exprima dorinta de a participa la succesiune dupa mama noastra [tata a murit mai demult] mai are dreptul ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor mmaria2010 mmaria2010 Buna ziua am o intrebare va rog ajutati-ma. In 1987 dupa moartea socrului ,am fost la notar cu sotia defunctului si cu copii lui-este vorba despre bunuri ... (vezi toată discuția)
Succesiune MGabriel MGabriel Mama a decedat de curand,tata este inca in viata,mai am un frate. Exista cumva riscul ca ,in cazul in care nu se face procedura de succcesiune asupra ... (vezi toată discuția)