avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
LIVE, ACUM ESG în România: Reglementări și implementarea practică a cerințelor de raportare
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... contrafacere marca
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

contrafacere marca

Buna ziua,

Un mare concern de hypermarketuri comercializeaza un produs sub denumirea unei marci aflata in patrimoniul nostru/ inregistrata pe societatea noastra comerciala. Acum noi vrem sa dam in judecata acest concern si sa cerem despagubiri materiale. Ce sanse avem daca noi nu am prea utilizat acea marca, insa denumirea e a noastra?

MUltumesc !
Cel mai recent răspuns: Cabinet de proprietate industriala RALUCA ARDELEANU , Consultant proprietate industriala 14:17, 16 Septembrie 2011
Buna ziua,
Sunt mai multe aspecte de care trebuie sa tineti cont in aceasta procedura:
- poate cei care comercializeaza produsul sub marca respectiva au si ei drept la marca. Pentru a vedea ce drepturi au trebuie efectuata o cercetare documentara din care sa reiasa cine a inregistrat primul marca, pe ce domenii si in care teritoriu;
- daca dvs. aveti marca inregistrata de mai bine de 5 ani si nu ati folosit-o pentru respectivul produs este posibil sa pierdeti marca respectiva in tribunal.
Ca urmare, pentru a estima corect sansele dvs trebuie sa cunoastem toate aceste informatii.
Mult succes!
ei nu au aceasta marca....noi am fost primii care am depu-so si am si obtinut-o. Cei care au incercat sa depuna la osim aceeasi marca...le-a fost refuzata.
Din pacate OSIM-ul nu este singura institutie care acorda marci pe teritoriul Romaniei. Mai exista alte 2 institutii: Oficiul Marcii Comunitare din Alicante, Spania si Oficiul International cu sediul la Geneva, Elvetia.
De asemenea, legea marcilor in Romania s-a schimbat din mai 2010. Astfel, puteau sa vina sa redepuna marca dupa mai 2010 si s-o obtina fara probleme, daca dvs. nu faceati opozitie la inregistrarea ei. Sfatul meu, inainte sa-i dati in judecata, este sa faceti o cercetare. Daca aveti dreptate pierdeti 100 euro pe care-i veti recastiga inzecit in tribunal. Daca nu aveti dreptate, pierdeti doar acesti bani si nu altii, drept posibile daune.
De asemenea, in momentul in care veti deschide procedura in tribunal, ei pot contraataca cerand anularea marcii dvs. pe motiv de nefolosire.
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce riscam daca folosim marca si sloganul inainte de finalizarea procesului de inregistrare? doinytza doinytza Firma noastra are depuse la OSIM cereri de inregistrare marca si respectiv slogan.Ce riscam daca le utilizam inainte de a primi certificatul OSIM pentru ele? ... (vezi toată discuția)
Cum aflu daca cineva are rezervat dreptul de autor la un model de mobilier andryy andryy imi poate da cineva informati cum aflu daca un anumit produs de mobilier are drept de autor ca am de gand sa vand acel produs pe piata europeana si nu vreau ... (vezi toată discuția)
Marca inregistrata simonacontabila simonacontabila Daca o firma vrea sa aduca un produs nou in tara la ce institutie trebuie sa se prezinte pentru ca produsul sa fie marca inregistrata si aparata? (vezi toată discuția)