avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1147 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale firma radiata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

firma radiata

S-a vandut un apartament, cu factura de la o societate la alta. Acum, societatea cumparatoare vrea, la randul ei, sa vanda apartamentul, insa pt. a face cadastru are nevoie de un act autentic. Bineinteles, trebuie facuta o actiune prin care sa solicit instantei sa pronunte o hotarare care sa tina loc de act de vanzare-cumparare. Problema e ca societatea-vanzatoare e radiata....pe cine X-( sa chem in instanta? Multumesc!!!X-(
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 12:37, 17 Septembrie 2011
Trebuie vazut in ce modalitate s-a facut radierea societatii si cand....O varianta ar fi intr-adevar ca instanta prin hotararea pe care o pronunta aceasta sa tina loc de act de vanzare-cumparare. O alta modalitate ar putea fi o actiune de radiere a mentiunii radierii care va prejudiciaza in conformitate cu art. 25 din Legea nr. 26 din 1990 privind registrul comertului si sa se dispuna reinmatricularea societatii, ulterior asociatii urmand sa depuna documentatia necesara in vederea radierii si eliberarea de catre registrul comertului a unui certificat constatator al dreptului de proprietate asupra activelor distribuite.( vezi art. 235 alin. 4 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale) Sfatul meu este sa contactati un avocat specializat in drept societar pentru a stabili in functie si de documentatia pe care o detineti calea cea mai buna de urmat.
Va multumesc mult!!! =D>
Cred ca o alta varianta ar fi sa chemati in judecata ultimi asociati (de la data radierii societatii) ca sucesori in drepturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate asociat unic dupa radierea societatii diana petculescu diana petculescu Situatia este urmatoarea: nu pot face carte funciara pe numele meu, pentru bunul imobil ce-mi revine ca asociat unic dupa radierea societatii, fara lichidare, ... (vezi toată discuția)
Firma neradiata ! dan-gabriel13 dan-gabriel13 salutare tururor ! daca am o firma care este lichidata si dizolvata, iar eu nu o radiez, ca nu am inca bani, pot pati ceva, dpdv legal ? ar mai trebui in ... (vezi toată discuția)
Administrator srl renuntare crysenc21 crysenc21 Buna seara, Am si eu o intrebare si sper sa gasesc raspuns aici, ca de fiecare data. Care este procedura in cazul in care un administrator neasociat al ... (vezi toată discuția)