avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale plata impozit teren agricol
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

plata impozit teren agricol

Tatal meu este paralizat si are un certificat de handicap. Are un teren agricol la care primaria cere impozit.
Este scutit de impozit in baza acestui certificat? Si daca da, in baza carei legi ?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Adriana68 , utilizator 14:48, 2 Mai 2013
Sunt scutite de impozitul pe cladiri si terenuri, de taxa asupra mijloacelor de transport sau de taxa pentru eliberarea avizelor si autorizatiilor urmatoarele categorii de persoane:
- veteranii de razboi;
- persoanele persecutate din motive politice, precum si cele deportate ori care au fost in prizonierat;
- eroii-martiri si urmasii acestora si luptatorii in Revolutia din 1989.
- Vaduvele de razboi si vaduvele veteranilor care nu s-au recasatorit beneficiaza de scutire la impozitul pe cladiri si terenuri.
- Persoanele cu handicap grav sau accentuat si persoanele invalide de gradul I sau II au dreptul la scutire de la plata impozitului pe cladiri si terenuri si de la achitarea taxei pentru eliberarea autorizatiilor pentru activitati economice.
Legea 448/2006, sectiunea 7.
Din pacate, cei de la primaria de acolo nu sunt de acord. Imi spun ca trebuie sa plateasca impozit, deoarece nu locuieste acolo[/u]. Adresa din buletin este acasa la mine, in alt oras, iar casa de la tara este mostenire.
Poate au dreptate, eu tot n-am inteles.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutirea de impozit mareleg2 mareleg2 este necesara stimularea profesorilor / educatorilor debutanti prin scutirea de impozit pe salariu pe o perioada de cativa ani se poate reintroduce in ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit veteran de razboi Aurelian Gherasim Aurelian Gherasim Sunt vaduva de veteran de razboi, sunt scutita de ipozit in localitatea de domiciliu sau si in alta localitate unde am terenuri extravilane? (vezi toată discuția)
Scutire impozit auto rebecagroza rebecagroza buna va rog sa ma ajutati cu o informatie: care sunt cazurile cand o persoana este scutita de la plata impozitului pe autoturism? va multumesc (vezi toată discuția)