avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... promovare studii superioare referent - primarie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

promovare studii superioare referent - primarie

Va rog sa-mi spuneti cum se face promovarea de pe studii medii pe studii superioare a unui referent II - angajat contractual in cadrul unei primarii.
Ultima promovare a fost in 2009 din debutant in referent III.
Am absolvit acum facultatea de administratie publica.
Este necesara elaborarea unui regulament de catre primarie?
Trebuie o anumita vechime in functia din care se promoveaza ?
In ce functie se face promovarea si cu ce salariu?
Rog precizati si baza legala!
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Dara81 , utilizator 17:25, 31 Ianuarie 2019
Daca postul pe care sunteti necesita studii medii va trebui sa gasiti un post vacant ale carui cerinte sunt cele de studii superioare. Fiecare post cere un nivel de pregatire si responsabilitate si este salarizat ca atare. Modificarea ulterioara pe criteriul dobandirii unor diplome nu se justifica, practica din sistemul bugetar a demonstrat cat de pagubos este un asemenea procedeu.
Legea 284/2010 prevede ca:
ART. 26
(1) Încadrarea şi promovarea personalului plătit din fonduri publice pe funcţii, grade sau trepte profesionale se fac potrivit prevederilor din statute sau alte acte normative specifice domeniului de activitate, aprobate prin legi, hotărâri ale Guvernului sau act administrativ al ordonatorului principal de credite.
(2) În situaţia în care promovarea personalului bugetar în funcţie, grad sau treaptă profesională nu este reglementată prin statute proprii, promovarea se face de regulă pe un post vacant existent în statul de funcţii.
(3) În situaţia în care nu există un post vacant, promovarea personalului plătit din fonduri publice în funcţii, grade sau trepte profesionale se va face prin transformarea postului din statul de funcţii în care acestea sunt încadrate într-unul de nivel imediat superior.
(4) Promovarea în grade sau trepte profesionale imediat superioare se realizează pe baza criteriilor stabilite prin regulament-cadru, ce se aprobă prin hotărâre a Guvernului, dacă nu este reglementată altfel prin statute sau alte acte normative specifice.

Ori, eu nu stiu sa existe un regulament cadru aprobat pana la ora asta pentru promovari in administratie... ca urmare fiecare primarie ar trebui sa-si elaboreze un asemenea document (exista exemple pe net).
Promovarea se va face in gradul profesional imediat superior celui de debutant (consilier/expert/inspector de specialitate grad II), iar fisa postului va fi completata corespunzator. Cat despre salariu...spuneti-ne de ce sporuri beneficiaza cetateanul promovabil in prezent (vechime, conditii vatamatoare, etc) si o sa va dam un exemplu de calcul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Septembrie 2011
Kyandra, moderator
Promovarea in cazul dumneavoastra se numeste promovare in functie superioara .
Cel putin asa am inteles eu din prevederile citate de @kyandra si in plus art.4 din anexa I cap II litera L. din HG 284/2010 si ale HG 286/2011.
"Art. 41. — (1) Prin promovare se asigura evolutia in cariera a personalului contractual, prin trecerea intr-un grad, o treapta profesionala sau functie superior/superioara"
Cred ca trebuie elaborat un regulament de catre primarie asa prevede art.42 al aceleiasi HG 286/2011 (desi aici se spune doar de regulametul pt promovarea in grad/treapta profesionala ).
Veti promova in functia corespunzatoare pt studii superioare imediat superioara celei de debutant.
Conditia principala e ca studiile absolvite sa fie corespunzatoare functiei pe care o ocupati acum.
Buna ziua
am si eu o situatie similara trebuie sa reincadrez un coleg in urma absolvirii, acum are un salariu de incadrare de 823 lei in care este inclusa si vechimea(14 ani) si un spor de 73 lei si am un post vacant de inspector gr II care avea un salariu de 1045 lei (vechime 21 ani si un spor de 84 lei ce salariu ii acord tinand cont de diferenta de vechime dintre ei
Salariul pentru inspector grad II:
Conform OG 10/2008 (redus cu 25% si majorat cu 15%, conform onor guvern) = 1016 RON minus 25% plus 15%= 878 RON.
La 878 RON adaugam sporul de vechime de 15% = 996 RON.
Adaugam sporul de 73 de RON si iese un total de 1069 RON brut.
Cel putin asa vad eu situatia.

Alte discuții în legătură

Salariul de incadrare cameliamaria75 cameliamaria75 Am tot scris in acest forum in legatura cu transformarea postului de la contractual la functionar public in administratie publica.Acum am fost incadrata ... (vezi toată discuția)
Reincadrarea este corecta? marynuksavu marynuksavu sunt icadrata in cadrul PMP - OFICIUL PUBLIC PROIECTdin anul 2001:inspector I A, in anul 2008 am absolvit cursurile facultatii de contabilitate,iar in anul ... (vezi toată discuția)
Spor de vechime Flori14 Flori14 In august anul 2009 am beneficiat de sporul de vechime de 25 % , lucram la Trezorerie, in iulie anul 2011s-a desfiintat Trezoreria si m-am transferat la ... (vezi toată discuția)