avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Transcrierea certificatelor sau extraselor de pe ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Transcrierea certificatelor sau extraselor de pe actele de nastere eliberate de autoritatile straine


În cazul copiilor a căror naştere s-a produs în străinătate şi care au fost înregistraţi la autorităţile străine competente, părinţii cetăteni români, sunt obligaţi în termen de 6 luni de la data întoarcerii în ţară, să ceară transcrierea certificatelor de naştere străine în actele de naştere româneşti, la ultimul domiciliu pe care l-au avut sau îl au în ţară.

Acte necesare:
- cererea de transcriere adresată primarului localităţii în raza căreia îşi are domiciliul solicitantul;
- certificatul de naştere original supralegalizat sau, după caz, apostilat conform convenţiei de la Haga
- fotocopie legalizată a acestuia;
- traducerea în limba română a certificatului, legalizata de un notar public din România sau solicitată misiunilor diplomatice sau oficiilor consulare ale României din statul respectiv;
- fotocopia actului de identitate al părintelui care solicită transcrierea,
- fotocopia certificatelor de stare civilă (naştere şi căsătorie dacă este cazul);
- adeverinţa de domiciliu pentru cetăţenii români cu domiciliul legal în străinătate - eliberată de Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor de la ultimul loc de domiciliu;
- declaraţie dată în faţa ofiţerului de stare civilă de părintele care solicită transcrierea din care să reiasă domiciliul minorului din România, la unul dintre aceştia, în cazul în care părinţii au domicilii diferite.
Ultima modificare: Luni, 19 Septembrie 2011
Ares-3, moderator

Alte discuții în legătură

Transcrierea certificatelor sau extraselor de pe actele de casatorie eliberate de autoritatile straine Ares-3 Ares-3 [b]Acte necesare:[/b] -cererea de transcriere adresată primarului localităţii în raza căreia îşi are domiciliul solicitantul; ... (vezi toată discuția)
Transcriere certificat de nastere sonia.maria sonia.maria Ce demersuri trebuie facute de ofiterul de stare civila in cazul transcrierii unui certificat de nastere privind un copil care provine dintr-un parinte roman ... (vezi toată discuția)
Carte identitate permis pasaport cristianjuvete cristianjuvete Buna ziua, Am efectuat o casatorie in strainatate intre cetatean sud african si cetateanca romanca. Certificatul de casatorie (unnabriged) a fost emis de ... (vezi toată discuția)