avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dividende obtinute de unul din soti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dividende obtinute de unul din soti

Buna ziua,

Am o problema pentru a carei rezolvare sa solicit ajutorul: este vorba despre un divort - unul dintre soti este asociat in cadrul a 2 firme: una infiintata in 2007 si care, potrivit bilantului, este pe pierdere la acest moment si una, infiintata in 2003 de pe urma careia a si realizat ceva venituri (nu este vorba despre niste sume foarte mari).
In cadrul actiunii introductive de divort, reclamantul (sotia) nu a ridicat nici o pretentie cu privire dividendele cuvenite paratului (sotul) de pe urma societatii comerciale in care acesta este asociat.
Mentionez ca firma respectiva a fost infiintata inainte de data incheierii casatoriei, sotia nu a participat cu vreo suma de bani la cheltuielile firmei dar totusi nu exclud posibilitatea ca avocatul acesteia sa ridice aceasta problema mai devreme sau mai tarziu.
Cam asta ar fi pe scurt.
Va rog sa imi spuneti daca ati avut un vreun caz similar si cum s-a finalizat dosarul respectiv.
Multumesc pentru ajutorul acordat.

Alex Marin
Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 20:26, 4 Septembrie 2008
Ca sa evitati orice neajunsuri, reinvestiti profitul, pana la definitivarea divortului si partajului, urmand ca ulterior sa depuneti la ORC sentinta de divort pentru mentiune si veti fi pus la adapost.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dividende smoothie smoothie Va rog sa ma lamuriti in cateva probleme legate de procedura de partaj de dupa divort. 1. sotul este asociat unic la societate infiintata inainte de ... (vezi toată discuția)
Divort dupa 6 luni si partaj saaa saaa Buna ziua, Am si eu o mica problema poate ma ajuta cineva. Sunt casatorit de aproximativ 6 luni si din motive ce nu as dori sa le dezbat aici doresc sa ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac pt aca asociatul meu sa nu mai figuereze in firma? bogdan8604 bogdan8604 Va deranjez cu o problema destul de delicata pt mine.SRL-ul a fost infiintat acum 4 luni de catre mine si de catre un alt individ.Acum insa fostul asociat al ... (vezi toată discuția)