Aici, cu scuzele de rigoare, se discuta in necunostinta de cauza si asta se datoreaza si datelor incomplete care au fost prezentate.
Tuturor persoanelor care au iesit la pensie inainte de intrarea in vigoare a Legii nr. 19/2000 le-au fost recalculate pensiile in baza OUG nr. 4/2005 si HG nr. 1550/2004. Deci nu trebuia sa ceara nimeni "revizuire" sau mai stiu eu ce.
Debitul a fost constituit pe perioada 2008 - 2011 intrucat trebuia respectat termenul general de prescriptie. Din decizia de debit rezulta ca gradul de handicap a fost
candva mediu, nu accentuat.
Casa de pensii nu modifica decizii de incadrare in grad de handicap, insa este foarte posibil ca, la stabilirea
initiala a drepturilor de pensie, sa fi avut in vedere handicapul accentuat si sa fi stabilit si platit drepturi de pensie necuvenite.
Cheia mi se pare mie ca este aici:
da, s-a pensionat la varsta de 52 de ani, pentru ca avea certificat de incadrare in grad de handicap, nu cunosc gradul de handicap stabilit initial,
Va rog sa reveniti cu gradul de handicap stabilit initial. Ar fi bine sa precizati si cand a iesit mama dvs. la pensie (ma refer la an), care este data nasterii acesteia, ce stagiu de cotizare a realizat, cand a fost emis certificat pentru dosarul depus la casa de pensii in vederea pensionarii, in ce context si pentru ce a fost emis certificatul din 2001 etc. Puteti, totodata, sa solicitati lamuriri casei de pensii.