avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... tichete cadou
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

tichete cadou

tichetele cadou pot fi oferite numai angajatilor?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:58, 5 Septembrie 2008
da. acestea pot fi oferite numai angajatilor.
Jr. Teodor Dobrean
DA!

Conform Legii nr. 193 din 17/05/2006 privind acordarea tichetelor cadou (si de cresa), publicate in Monitorul Oficial, Partea I nr. 446 din 23/05/2006, tichetele cadou se acorda angajatilor din cadrul societatilor comerciale, regiilor autonome, societatilor si companiilor nationale, institutiilor din sectorul bugetar, unitatilor cooperatiste. De asemenea, persoanele fizice care incadreaza personal pe baza de contract individual de munca pot utiliza bilete de valoare sub forma tichetelor cadou.:((
in acest caz, care ar fi interpretarea art. 2(i) din Lege:

Tichetele cadou se pot utiliza pentru campanii de marketing, studiul pieţei, promovarea pe pieţe existente sau noi, pentru protocol, pentru cheltuielile de reclamă şi publicitate, precum şi pentru cheltuieli sociale.

pentru ca nici normele nu ne ajuta....

Angajatorii pot utiliza tichete cadou pentru campanii de marketing, studiul pieţei, promovarea pe pieţe existente sau noi, pentru protocol, pentru cheltuielile de reclamă şi publicitate, în limita sumelor destinate acoperirii valorii nominale a acestor tichete, prevăzute în bugetele proprii, aprobate potrivit legii, în poziţii distincte de cheltuieli, denumite tichete cadou. În acest caz, regimul fiscal aplicabil contravalorii nominale a tichetelor cadou acordate de angajatori este cel stabilit prin dispoziţiile Legii nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, pentru cheltuielile efectuate de contribuabili.

va multumesc!

Data post: Joi, 4 Septembrie 2008, 21:28
Subiect: RE: tichete cadou
Inteleg ca interpretarea normelor ar fi ca, angajatii pot acorda tichete cadou in campanii de marketing, promovare etc, tichetele fiind acordate tot numai salariatilor sai?

:rtfm: Interventie moderator
Nu ne dorim sa postati mai multe mesaje consecutive in aceeasi discutie. Daca aveti mai multe lucruri de spus, puteti folosi functia de editare a mesajului anterior, in cazul in care intre timp nu a intervenit un nou raspuns.
Ultima modificare: Joi, 4 Septembrie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Conform Legii nr. 193 din 17/05/2006 privind acordarea tichetelor cadou (si de cresa), publicate in Monitorul Oficial, Partea I nr. 446 din 23/05/2006, tichetele cadou se acorda angajatilor din cadrul societatilor comerciale, regiilor autonome, societatilor si companiilor nationale, institutiilor din sectorul bugetar, unitatilor cooperatiste. De asemenea, persoanele fizice care incadreaza personal pe baza de contract individual de munca pot utiliza bilete de valoare sub forma tichetelor cadou.

Consider ca aceste tichete cadou se pot acorda si altor persoane, in situatiile prevazute la art.2 alin.1 din lege.
Daca aceasta ar fi interpretarea legiuitorului, de ce a folosit sintagma "angajat" / "angator"?

Alte discuții în legătură

Tichete cadou oana1 oana1 Buna ziua. va rog un raspuns la intrebarea: Cui pot acorda tichete cadou? Exclusiv angajatilor societatii sau se pot acorda tichete cadou si persoanelor ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou loredana1973 loredana1973 Buna ziua,va multumesc ca existati ! Am primit tichete cadou 100 ron,pe statul de plata mi s-a oprit impozit 16%,pentru aceasta suma.Este corect? LOREDANA (vezi toată discuția)
Tichete cadou Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna seara. Ma PUTETI AJUTA CU CATEVA INFORMATII DESPRE MODALITATEA SI MAI ALES DESPRE PROCEDURA PRIN CARE O SOCIETATE POATE OFERI TICHETE CADOU? Care este ... (vezi toată discuția)