avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... tichete cadou
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

tichete cadou

Buna ziua.

va rog un raspuns la intrebarea: Cui pot acorda tichete cadou? Exclusiv angajatilor societatii sau se pot acorda tichete cadou si persoanelor care nu sunt angajate ale societatii pe baza de contract individual de munca, de exemplu pentru desfasurarea unei activitati de publicitate?

Multumesc anticipat pentru toate raspunsurile.

O
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:04, 18 Septembrie 2009
PARTEA 2: Legea nr. 193/2006
Art. 2
(1) Tichetele cadou se pot utiliza pentru campanii de marketing, studiul pietei, promovarea pe piete existente sau noi, pentru protocol,
pentru cheltuielile de reclama si publicitate, precum si pentru cheltuieli sociale.

PARTEA 41: Norme metodologice
4.1. Unitatile emitente cu activitate specializata sunt persoane juridice înfiintate în baza Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale,
republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, care desfasoara activitate de emitere a tichetelor cadou si a tichetelor de cresa si care asigura circulatia acestora în conditii de siguranta, în baza autorizatiei de functionare, acordata de Ministerul Finantelor Publice, potrivit
criteriilor elaborate în conformitate cu prevederile art. 5 alin. (2) din Legea nr. 193/2006, cu modificarile ulterioare, aprobate prin ordin al
ministrului finantelor publice.


Multumesc pentru raspuns dar nu este raspunsul la care ma refeream. Stiu cine poate EMITE tichete cadou, intrebarea mea era CUI POT ATRIBUI aceste tichete cadou. Doar personalului angajat pe baza de contract de munca?
mentionez ca societatea care acorda tichete cadou este o societate avand obiect de activitate comert.
Va dau un exemplu:
Dorec sa promovez produsele mele prin distribuirea de pliante in oras. intrebarea este : pot platii persoanele care distribuie aceste pliante cu tichete cadou? persoanele respective nu sunt angajatele mele.

Multumesc.
Conform Legii nr. 193 din 17/05/2006 privind acordarea tichetelor cadou (si de cresa), publicate in Monitorul Oficial, Partea I nr. 446 din 23/05/2006, tichetele cadou se acorda angajatilor din cadrul societatilor comerciale, regiilor autonome, societatilor si companiilor nationale, institutiilor din sectorul bugetar, unitatilor cooperatiste. De asemenea, persoanele fizice care incadreaza personal pe baza de contract individual de munca pot utiliza bilete de valoare sub forma tichetelor cadou.

Tichetele cadou se pot utiliza pentru:
- campanii de marketing, studiul pietei, promovarea pe piete existente sau noi,
pentru protocol,
- pentru cheltuielile de reclama si publicitate
- pentru cheltuieli sociale, pentru salariati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete cadou ginnyy ginnyy tichetele cadou pot fi oferite numai angajatilor? (vezi toată discuția)
Tichete cadou Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna seara. Ma PUTETI AJUTA CU CATEVA INFORMATII DESPRE MODALITATEA SI MAI ALES DESPRE PROCEDURA PRIN CARE O SOCIETATE POATE OFERI TICHETE CADOU? Care este ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou loredana1973 loredana1973 Buna ziua,va multumesc ca existati ! Am primit tichete cadou 100 ron,pe statul de plata mi s-a oprit impozit 16%,pentru aceasta suma.Este corect? LOREDANA (vezi toată discuția)